Igår var en dramatisk dag hemma hos Eva. Foto: Privat.
Eva Bergdahls blogg

"Ni ska tro att i går var vi chockade och förtvivlade här"

"Noie gick ut klockan ett och normalt går han till skolan och runt lite på området, brukar vara en timmes promenad. Klockan blev fem och han var fortfarande inte hemkommen, Ingolf och Tack gick ut letade, tror Tack gick 2 mil för att finna honom, men allt var förgäves." Eva Bergdahl bloggar om en dramatisk eftermiddag.  

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Regnet hänger i luften idag i Karlskrona och det är faktiskt lite kallt också.

Idag kommer Gösta, min andre son och det blir en bilutflykt till olika platser som jag ej har sett sen jag åkte till Thailand. Ska också shoppa en del saker, det gäller att passa på när man har tillfälle till bil.

Ni ska tro att i går var vi chockade och förtvivlade här. Noie gick ut klockan ett och normalt går han till skolan och runt lite på området, brukar vara en timmes promenad. Klockan blev fem och han var fortfarande inte hemkommen. Ingolf och Tack gick ut letade, tror Tack gick 2 mil för att finna honom, men allt var förgäves.

Ingolf ringde en vän vid polisen och han tyckte absolut vi skulle anmäla honom som försvunnen. När Ingolf vid 19-tiden står på balkongen och ska ringa polisen, får han se Noie lugnt komma gåendes nerför en smal väg.

Vi blev naturligtvis överlyckliga men samtidigt arga att han ej kommit hem tidigare. När Tack frågade vad han varit sa han lugnt "men mamma jag är 10 år och kan faktiskt ta vara på mig själv också". Han hade då gått till en bäck ganska långt härifrån och fiskat. Ja, detta kommer ej hända mer, det har han nu lovat.

Måste säga att Noies nya lärarinna gjorde en fin sak, hon sände ett vykort och berättade att hon var hans nya lärare och hälsade honom välkommen till skolan, verkligt trevligt gjort. Han får väl fortsätta lära sig svenska skulle jag förmoda?

Tack för svar på bloggen och Du Gilda med make hoppas verkligen Ni får en trevlig resa till USA för att hälsa på sonen där.

Är så glad också för igår kom ny rapport om hundarna. De stormtrivs hos Tacks syster och springer och leker, Luck simmar varje dag och de har det så bra nu. Tårarna rinner allt när jag tänker på dem, hoppas få träffa dem i höst när jag åker på semester till Thailand.

Nu får vi allt stänga av telefonen om natten med, för varje natt mellan 2 och 4 ringer någon, men ingen svarar när vi säger hallå. Inte roligt att vakna varje natt vid telefonsignaler.

Idag ska jag göra köttfärslimpa när Gösta kommer. Det är en av hans favoriträtter.

Oj, vad jag saknar rapporter från många av Er här på bloggen, känner alltid oro över att något kan ha hänt Er när jag inte hör av Er på ett tag.

Tack ville cykla till skolan idag, men aldrig i livet sa Ingolf och det har han säkert rätt i. Det är lång väg och dessutom är hon ej van vid högertrafiken, hon får allt vänta ett tag till.

Ja mina vänner nu önskar jag Er en riktigt fin dag och hoppas vädret är bättre än här i Karlskrona..

Kramar i massor ,

Er Eva 97

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista