Nicklas Platow utmanar Camilla Brunsberg inför nästa års val. Foto: Sveriges Radio.
Karlskrona

Moderat maktkamp i Karlskrona - Platow utmanar Brunsberg

1:38 min

Med ett år kvar till valet utmanar Nicklas Platow (M) partikollegan och det styrande kommunalrådet Camilla Brunsberg om makten. 

Det ska enligt Nicklas Platow själv inte tolkas som att han tycker att kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona har gjort ett dåligt jobb.

Nicklas Platow är, som han själv säger, relativt ny inom politiken. Men han är trots det ett namn som många börjar känna igen.

Egna idéer
Tankarna på att utmana om makten har funnits en längre tid, men det ska alltså inte tolkas som ett dåligt betyg till Camilla Brunsberg. Tvärtom menar Platow att hon är en duktig politiker, men att han har egna idéer som han nu vill pröva.

Moderaternas nomineringsprocess om vem som ska leda partiet i Karlskrona de kommande fyra åren drar igång först till hösten, men redan nu finns det alltså en kandidat i Nicklas Platow. En kandidat som är på det klara med att han inte precis gör som man alltid brukar.

– Nej, man brukar ju hålla sina möten internt och riva ögonen ur varandra där, men jag tycker att det är ärligare att gå ut och vara tydlig och svara på frågor från partimedlemar men också på frågor från väljare i Karlskrona.

Kommer att påverka partiet
Camilla Brunsberg är inte förvånad över att Platow nu utmanar om makten, men hon tycker att det är olyckligt att striden nu tar sin början i media och inte internt.

– Det här kommer så klart att påverka moderaterna och inte precis göra vårt arbete lättare under hösten, men vi kommer att lösa det på ett snyggt sätt, säger Brunsberg.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista