Sillastrybarna skickar en hälsning till skadade William Leandersson.
Haynes Mjällbyblogg

"Så måste vi uppträda i varje match"

"Jag kan inte undgå att fundera på varför vi alltid spelar bättre mot de bästa lagen. Fokuseringen och noggrannheten är bättre än på länge och alla springer som djur för varandra. Så måste vi uppträda i varje match". Haynes bloggar om segern mot Helsingborg.

Vilken kväll! Vet inte riktigt var jag ska börja!

Underhållsvärdet på matchen igår var fantastiskt. Lite drygt 5000 besökare fick se en fantastisk allsvensk match!

När jag körde från Strandvallen igår så slog det mig igen. Att det kan erbjudas allsvensk fotboll på Strandvallen är egentligen helt otroligt. Man leds av långa,smala och krokiga vägar ut mot ingenstans och precis innan vattnet tar över dyker den lilla men ack så charmiga Strandvallen upp!

Experter på läktaren
Man får en annan upplevelse när man inte är på planen. Det var min första match från läktaren. Jag kommer på mig själv några gånger att jag sitter och skrattar, man brukar säga att alla på läktaren är experter och det finns mycket engagemang och synpunkter:)

HIF klacken skriker att de ska döda våra minkar, när Eken fick en armbåge av Peter Larsson hör man dom skrika att han har fått ett päron i huvudet:)

Aldrig bli domare
Jag kommer aldrig att bli domare, det är ingen enkel uppgift och han får extremt mycket oförtjänt skit igår. De är också människor och visst kan man tycka att bedömningen är galen ibland. Men vissa kommentarer är under bältet! Jag tycker vi ska vara glada att det finns någon som vill döma. Åt vilket håll han än dömer så blir någon förbannad!

Läktarkulturen generellt har förändrats till det tuffare och ibland får man hålla händerna över barnens öron! Det tycker inte jag ska behövas!

"Kastade in handuken"
Det var planerat att jag skulle starta matchen igår tillsammans med Ekenberg på topp! Jag fick avbryta träningen i söndags pga ryggsmärtor som kom från ingenstans. Jag hoppades på att ändå kunna spela men ryggen blev sämre till måndagen och jag fick kasta in handduken!

Jag har aldrig tidigare haft problem med ryggen men ni som haft vet hur det är. Fungerar inte ryggen fungerar ingenting. Idag är läget ännu sämre och  jag kan bara avvakta och se.

Uppträda så i varje match
Jag kan inte undgå att fundera på varför vi alltid spelar bättre mot de bästa lagen. Jag känner igen detta från min tid i Trelleborg med.

Man spelar helt utan press och har allt att vinna! Det är ju en orsak så klart! Men varför kan vi inte spela med samma aggressivitet och vilja mot Öster tex? Fokuseringen och noggrannheten är bättre än på länge och alla springer som djur för varandra. Så måste vi uppträda i varje match!

"Riktigt smart"
För att ge en kort sammanfattning av matchen så tycker jag att vi genomför den riktigt smart! Vi är aggressiva i vårt försvarsspel och duktiga offensivt på att bita fast bollen och utnyttja omställningarna. Backlinjen är solid och HIF har svårt att komma till!

Ungdomarna
Igår fick vi se Simon Nilsson på en kant och Strömberg och Adde centralt. Adde har varit vid sidan ett tag men kommer in och gör en bra match, Robin som tidigare spelat i anfallet fick ta steget ner och gör det med bravur!

Simon som har väldigt fina egenskaper och är en mycket intressant spelare gör en bra match! Det är inte enkelt att bara komma in leverera direkt. Mattias Håkansson kom in på slutet och vi fick även en debutant i Jesper Gustavsson. Härligt!

Pärlan är tillbaka
Han har haft en motig period efter sin skada och saknat självförtroende. Första målet efter 40 sekunder och pärlan lyste av just självförtroende. Välkommen tillbaka!

Alla förtjänar beröm och lagmaskinen från i våras är tillbaka!

Några intryck från matchen annars var Daniel Ivanovskis målfirande!

Sillastrybarnas energi hälsning till Wille!

Kämpa Wille! Fint gjort!

Insamling till forskning
Såg tacklingen på Özzen i efterhand och jag är glad att Mahmut inte bröt benet! Längre avstängning på Accam?

Jag vet inte om alla uppfattade vad som hände på line-upen men vi spelare + ledare hade samlat ihop pengar till de HIF supportrar som valt att gå till matchen i syfte att samla in pengar till forskning mot den sjukdom som den avlidne HIF supportern hade. Det var på mitt initiativ jag fick äran att överlämna pengarna. Det blev väldigt uppskattat!

"Sträck på er"
Summa summarum vi hade 1 seger på de åtta senaste matcherna! HIF kämpar om en första placering! HIF har släppt in 19 mål, vi har gjort 6 av dom :) Vi tar sex poäng av HIF denna säsongen.

Så sträck på er idag och var stolta för laget på Listerlandet. "Vad som än händer så kämpar vi tillsammans"

/ Haynes

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".