När familjen åker till Polen ikväll blir Eva ensam i lägenheten. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Eva Bergdahls blogg

"Helt otroligt att sådant kan hända"

"Såg Ni på tv den man som vaknade upp i USA och bara talade svenska, men hade inte en aning om vem han var? Helt otroligt att sådant kan hända." Eva Bergdahl bloggar om gårdagens märkliga nyheter. 

Hej mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

En strålande sensommardag här idag med klar sol och riktigt varmt, har suttit på balkongen och ätit frukost i solskenet.

Ni ska tro att jag är glad idag för att jag fick så många svar av Er, har undrat så hur Ni haft och har det, samt tänkt att Ni tröttnat på gamla mig och tänkte att det faktiskt inte är någon idé att jag fortsätter blogga. Men jag vill ju ha kontakten med Er kära vänner och nu känns allt som vanligt efter Era svar, stort TACK! Dock saknar jag dig Vernoica, allt är väl bra med dig efter resan du gjorde?

Idag gick Noie till skolan, han går emellan 8.00-13.00 sen åker de ju till Polen idag. Jag stannar hemma, tänk så mycket jag kan göra när jag nu är själv, ska bland annat putsa fönstren på balkongen.

Ser faktiskt från balkongen när båten går iväg med dem, kan vinka men de ser ej så långt. 

Ingolf och Tack var och köpte en ullmatta till vardagsrummet i röd färg, men oj vad ull som faller ur den. De ringde till matthandlaren och han sa att detta är normalt då det är väldigt mycket överskott av ull på en ny matta. Vi får väl lita på detta besked.

Fick telefonsamtal från Kjelle i Cha Am, han har varit riktigt sjuk i feber och bihåleinflammation, halsont.  Han äter penicillin och inte ens kalla Chang hjälper honom. Då är det illa ställt, skojar lite.

Måste faktiskt också idag ringa till gamla Agda och höra så allt är bra med henne.

Såg Ni på tv den man som vaknade upp i USA och bara talade Svenska men hade inte en aning om vem han var? Helt otroligt att sådant kan hända. Han är nu i Sverige för att försöka få lite minnen åter, han bodde i Sverige på 80- och 90-talet.

Ja kära vänner jag hoppas Ni har tid idag med och skriva till mig är ju ensam så har allt tid i världen att svara Er.

Nu önskar jag Er alla en toppenfin dag och Ni är rädda om Er,

Kramar till Er alla

Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista