Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Karlskrona

Så ska vi skänka pengar i framtiden

Otto Norin, student på Hyper Island: Extra roligt att det är på riktigt.
6:02 min

Just nu klurar studenter på Hyper Island i Karlskrona på hur hjälporganistaioner som till exempel SOS Barnbyar ska kunna samla in pengar digitalt i framtiden.

Otto Norin är en av studenterna som jobbar med projektet och som försöker ta reda på hur svenskarna kommer att vilja skänka pengar framöver.

– Det är klart att det känns bra, det är ju en riktig grej vi gör. SOS Barnbyar kommer verkligen använda det vi gör och då går ju alla "all in" lite extra, säger Hyper Island-studenten Otto Norin.

Studenterna ska presentera sina idéer i videoform på fredag och sedan börjar en omröstning där de presentationer som flest tittat på går vidare och kommer att visas för SOS Barnbyar. De i sin tur sedan väljer vilka idéer de vill jobba vidare med.

Måns Adler som är programansvarig på skolan i är övertygad om att några av idéerna kommer att bli verklighet.

– Det tror jag alla gånger! Såvida de inte är helt under ytan alla idéerna, det vet man aldrig, avslutar Måns Adler med glimten i ögat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".