Köttet Birgitta Ohlsson köpte som entrecote visade sig vara högrev. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Köpt entrecote visade sig vara högrev

0:49 min

Matfusk var ämnet i förmiddagens program. En av dem som ringde in var Birgitta Ohlsson som i fredags skulle köpa entrecote i en mataffär i Karlskrona. När hon kom hem och hade lagat till den märkte hon att det var något som inte stämde.

– Jag lyfte upp den ur asken och skulle lägga den på min skärbräda, så upptäckte jag liksom att det här kan inte vara entrecote, det är omöjligt, den hängde liksom inte i hop bara. Men jag kryddade upp den och sedan la jag den på stekplåten i ca 2,5-3 minuter på varje sida som jag brukar göra med entrecote. Det var oätligt.

Birgitta ringde då till sin son som är kunnig inom matvärlden, och han var ganska säker på att det var högrev.

– Och det visade det att det var det ju också. Det var högrev i paketet vi har betalt 108 kronor för.

Kontaktade butiken

Birgitta kontaktade då affären som menade att det kanske var felmärkt och de gav henne en ursäkt och ett tillgodokvitto. Dagen efter hon handlat det felmärkta köttet märkte Birgitta att det låg kvar i köttdisken.

– Nu ska ni väl plocka undan, ja jo de skulle ju de kanske göra, men jag är ju ganska säker på att de låg kvar där på eftermiddagen också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista