Löptränaren Anna Johansson (i rött) tycker att flera av deltagarna gjort stora framsteg inför Tjejmilen. Den 6:e september går flyget upp till Stockholm. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Blekinge

Här görs sista rycket inför Tjejmilen

"Vi stärker varandra och inspireras av varandra"
1:35 min

För andra året i rad fyller ett gäng löpare från Blekinge ett helt flygplan och åker upp till Tjejmilen i Stockholm. Dessutom har de haft gemensamma träningar under vintern, våren och sommaren.

Det är totalt drygt 60 tjejer från länet som flyger upp till Stockholm tillsammans för att springa Tjejmilen. Och väl på plats möter de upp med ytterligare 33 tjejer som flyger från Kalmar.

Springer för andra gången
Gänget har haft gemensamma träningspass under vintern, våren och sommaren, och en av de som ska springa är Katrin Östlund från Karlskrona. I år är det andra gången hon deltar i Tjejmilen, och även om hon har löptränat i hela sitt vuxna liv så tycker hon det är stor skillnad på att göra det i grupp tillsammans med andra.

– Det är en helt annan sak att löpträna i grupp, det ger en helt annan motivation och det är kul att följa varandras utveckling. Det sporrar en, säger Katrin Östlund.

Gemensam frukost
Den 6:e september lyfter planet med springsugna tjejer från Blekinge och för att ladda upp ordentligt blir det gemensam frukost på flygplatsen, musik och mingel, och sedan gemensam middag i Stockholm.

"Energi och inspiration"
Löptränaren Anna Johansson är arrangör för resan och har även hållit i de gemensamma träningspassen. Och just att träna i grupp är något som hon tror ger deltagarna energi och inspiration.

– Även om vi har olika förtutsättningar och målsättningar så kan vi ändå göra det ihop. Det är jätteroligt att se kämparandan och jag tycker att många har gjort en fantastisk utveckling, säger Anna Johansson.

Fakta om Tjejmilen

Lördagen den 7:e september är det återigen dags för Tjejmilen i Stockholm. Enligt arrangörerna är 33 564 löpare från 23 nationer anmälda i år och därmed är loppet fullt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".