1 av 6
Viktor Johansson nådde inte hela vägen fram trots högljutt jubel och applåder på Liseberg. Foto:Helena Gustafsson/Sveriges Radio.
2 av 6
Viktor Johansson uppträdde framför storpublik på Liseberg. Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio.
3 av 6
Viktor Johanssons stråktrio. Foto:Helena Gustafsson/Sveriges Radio.
4 av 6
Viktor Johansson på genrepet inför riksfinalen på Liseberg 2013. Foto:Daniel Kjellander/Sveriges Radio.
5 av 6
Gitarristen och en av låtskrivarna till "Ända sen den dagen". Foto:Daniel Kjellander/Sveriges Radio.
6 av 6
Viktor Johansson på genrepet inför riksfinalen på Liseberg 2013. Foto:Daniel Kjellander/Sveriges Radio.
Svensktoppen nästa

Viktor Johansson: Självklart är man lite besviken

"Vi kör vidare och har nya låtar på gång"
3:40 min

Blekinges finalist Viktor Johansson från Sölvesborg missade slutduellen i finalen av Svensktoppen nästa trots ett väldigt bra uppträdande på Lisebergsscenen. 

– Självklart är man lite besviken. Man är inte här för att komma tvåa, men den här resan har varit fantastiskt kul. Vi har fått väldigt mycket respons på vår låt, säger han.

Det var 959 bidrag som skickades in till Svensktoppen nästa i hela landet i år.

Åtta stod i final igår och Viktor Johansson var en av dem.

Med låten "Ända sen den dagen", som handlar om kärleken till sonen Vincent som föddes med en cp-skada, har han berört många runt om i landet.

Viktor säger att folk sagt att de känner igen sig i budskapet, "Livet är inte en dans på rosor alla gånger, men man får se det positiva i det", menar Viktor Johansson.

Ny musik väntar
Låten räckte inte hela vägen men samarbetet med låtskrivarna Dennis "Dejo" Andersson och Ida Söreklint har gett mersmak och vi kommer snart få höra Viktors röst i fler låtar.

– Jag och låtskrivaren Dennis "Dejo" Andersson kör vidare och hoppas på att få komma ut och spela lite nu. Vi har lite låtskisser på gång, säger Viktor Johansson.

Eko vann finalen
Till sist efter att juryn, publiken och lyssnarna sagt sitt presenterades de två låtarna som gjorde upp i slutduellen. Det blev Sofia Sandberg-Albihn och Eko.

Vinnare blev P4 Västerbottens bidrag Yellow med trion Eko.

Mycket på spel
Spänningen låg i luften över Liseberg under söndagen. Blekinges finalist Viktor Johansson var väldigt peppad inför finalen.

– Det känns jättebra och ljudet är magiskt. Min son sitter på första raden, säger Viktor Johansson.

Det var mycket som stod på spel. Förutom en utmanarplats till Svensktoppen erbjuds vinnaren en plats i Melodifestivalen nästa år.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".