Tack blir inte irriterad för att Eva inte hör. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Eva Bergdahls blogg

"De står allt ut med mig"

"I veckan hoppas jag också min hörapparat kommer. Tänk bara att kunna höra tv:n och att Ingolf inte blir irriterad för att han behöver skrika till mig." Eva Bergdahl skriver om sina hörselbesvär, som hon hoppas snart är ett minne blott. 

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Oj så skön sensommar vi har idag skiner solen från en klar himmel och riktigt varmt, känns som jag saknar Thailand mindre, men ja det kommer ju en vinter också.

Kunde ej komma in på datorn i går, Ingolf hade bytt lösenord efter reparationen och jag hade ej det nya lösenordet, de skrattade gott åt mig när jag var arg för det. 

De var ju i Polen på en 24-timmars resa och de hade haft det jättetrevligt med vännerna Thore och Annike, de sa det var en otrolig frukost som de var mätta på nästan hela dagen.

Jag hade det lugnt skönt, struntade till och med att putsa fönstren, vet att Tack aldrig skulle låta mig göra det när hon är hemma. Tittade på tv och läste boken jag fick av Birgitta på balkongen.

Noie trivs bra i skolan och gillar nya läraren med, han går med glädje till skolan på morgonen.

Tack skall från nästa månad börja studera på heltid, nu går hon ju bara mellan 12.30 och 16.00, men jag tycker hon kan svenska jättebra redan, inte undra på som jag tjatar och bara talar svenska. Hon vill dock hitta ett jobb, Ni som läser bloggen och behöver någon, hör av Er till henne.

Undrar faktiskt om det går att ta ett sista dopp idag, det kommer en god vän här och hälsar på han har bil så jag tror jag testar ett dopp. Tänk så glad och lycklig jag är att vara så här frisk vid min ålder, ja snart blir det ej Eva 97 som började som Eva 96 på bloggen här. Ni har alla blivit så goda vänner och så lycklig jag är att många av Er hör av Er, som jag sagt tidigare bara ett hej, är ok då vet jag Ni mår bra.

Såg att det hänt olycka med bärplockare från Thailand här i Sverige, ja jag vet hur fattiga många är och tar möjligheten till inkomst från bärplockning här i Sverige.

Datum för tv-intervjun blir bestämd denna veckan, men jag måste tala med min sponsor Mikael så det passar honom. Han måste vara med, jag vet idag att det är många i min ålder som har problem till och med i Sverige. Ja tänk vilken fantastisk man han är, jag kommer så länge jag lever ha honom i mina tankar. Utan hans hjälp vet jag ej hur jag skulle klarat det? 

I veckan hoppas jag också min hörapparat kommer. Tänk bara att kunna höra tv:n och att Ingolf inte blir irriterad för att han behöver skrika till mig. Beundrar Tack för att hon aldrig är arg och inte heller Noie. De står allt ut med med mig. 

Mina kära vänner Ni som svarat på bloggen och hoppas Ni fortsätter så, jag skall svara Er senare idag, det är ju först nu jag har tillgång till datorn.

Fick också besked från sjukhuset att jag bara behöver komma en gång i månaden för kontroll, ja jag vet jag är lycklig lottad som får må så här vid snart 98 års ålder, ingen ska tro att jag inte är lyckligt lottad och och tackar vid bön varje natt att jag får vara som jag är.

Ja nu får Ni allt berätta hur vädret är hos Er idag, eller bara sänd ett hej så vet jag Ni är ok.

Ha en fin dag sköt om Er !

Kramar till alla som läser bloggen

Eva 97 än så länge

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".