Tycker du flygplansmaten smakar tråkigt? Skyll inte på kocken... Foto: Scanpix.

Luftfuktighet bov när flygplansmaten smakar pyton

Mat som serveras ombord på flygplan upplevs ofta som ganska smaklös. Men enligt Alexander Lund som är mat- och dryckansvarig på SAS beror det inte på maten, utan det är våra sinnen som lurar oss.

– Luftfuktigheten uppe i luften är annorlunda än den på marken. Det gör att den smak som man har på marken blir mer fadd i luften, doften kommer inte med på samma sätt, förklarar han. 

Men det finns råd att tillgripa. 

– Asiatisk mat har visat sig fungera bättre i luften än övrig mat. Och det har att göra med kryddsättningen, förklarar Alexander Lund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista