Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
Karlskrona

Trasig knapp fick tåget att tuta i flera timmar

4:06 min

I söndags morse fick boende i Karlskrona med omgivning ett ovanligt uppvaknande. Ett tåg på stationen i Karlskrona började plötsligt tuta. Och troligen var det en trasig fjäder i en knapp som orsakade det hela enligt Mattias Bamberger, trafikchef på Veolia.

Strax före klockan sex drog tutandet igång och många yrvakna ringde till larmcentralen, räddningstjänsten och polisen och undrade vad som pågick.

En lokförare skickades då till platsen men då hade tågets tutande tystnat.

– Det är mycket ovanligt, det har hänt bara en gång tidigare. Och efter en stund fick vi en ny påringning berättar Mattias Bamberger, trafikchef på Veolia.

Ljudet upphörde helt och hållet först när klockan var närmare nio på morgonen och då lokföraren Håkan Hellblad kom till platsen och enligt trafikchefen var ljudnivån mycket hög.

– Ja det var riktigt högt. Han fick gå in och hålla för öronen medan han rättade till problemet, säger Mattias Barnberger.

Tåget är nu skickat till Köpenhamn för att lagas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista