Ytterligare varsel på Dynapac i Karlskrona. Den här gången är det 47 personer som fått veta att dem kan bli av med jobbet. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Karlskrona

Dynapac i Karlskrona varslar 47

1:21 min

Dynapac i Karlskrona varslar 47 anställda om uppsägning. För ett par veckor sedan fick tio tjänstemän beskedet att de varslas, och nu är det alltså ytterligare 47 anställda som får lämna fabriken som tillverkar vägmaskiner. 

Det har varit en tuff period för fabriken i Karlskrona. Varslen har kommit ett efter ett och från att man 2008 var 640 anställda, blir man om dagens varsel slår fullt ut, bara 300 personer kvar på anläggningen.

Orsaken är lika enkel som smärtsam, vägmaskinerna som man tillverkar, hittar inte tillräckligt många köpare i en värld som präglas av en ekonomisk kris.

Trots de många varslen ser chefen för anläggning i Karlskrona, Wim Moors, inte att fabriken skulle hotas av nedläggning

Istället pratar Moors om investeringar på runt 30 miljoner kronor som inom en nära framtid ska vara genomförda. Och att man på fabriken fortsätter att kämpa i väntan på att konjunkturen tillslut ska vända.

P4 Blekinge har utan framgång sökt några av de förtroendevalda hos fabrikens fackliga organisationer.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista