Sven-Erik Magnusson från Sven-Ingvars. Foto: Oscar Anderberg/Sveriges Radio.
Karlshamn

"Vi är som Lundell, man vet aldrig när vi lägger av"

3:31 min

I helgen kommer bandet Sven-Ingvars till Karlshamn och det spekuleras i att det blir 57-åriga bandets sista spelning i Blekinge. Men det förnekas bestämt av frontfiguren Sven-Erik Magnusson.

De har toppat Svensktoppen många gånger med låtar som "Fröken Fräken", "Byns Enda Blondin" och "Ett litet rött paket" men trots att bandet funnits i 57 år så kan det bli många spelningar än.

– När vi fyllde 50 så stod det "Sista folkparksturnén" med ett frågetecken efter, som vi rätade ut till ett utropstecken. Det blir väl som med Lundell, man kan inte bestämma sig riktigt. Vi kanske kliver åt sidan ett tag men sedan kanske spelsuget blir överhängande så då får vi väl åka ut igen, säger Sven-Erik Magnusson med ett skratt.

Och bandet har många fina minnen från Blekinge.
Bland annat Östersjöfestivalen i Karlshamn då de stod på scen tillsammans med Veronica Maggio och Bo Kaspers.

– Det var en bra spelning och jag tror att Veronica Maggio drogs med lite av oss. Och sedan var det roligt när våra fans och hennes bytte plats längst framme vid scen, minns Sven-Erik Magnusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista