Karlshamnsproducenten Mats Ågren lyfte priset högt över huvudet på Kristallengalan på Stockholmsmässan under fredagskvällen. Priset tog han emot tillsammans med fotograf Camilla Skagerström och barnprogramledaren Emelie Svensson. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.
Karlshamn

Karlshamnsproducent prisad på Kristallen

En bleking prisades på SVT:s Kristallengala igår kväll, nämligen Mats Ågren från Karlshamn som producerat barnprogrammet Snoffe, döden och jag.

– Vi är super super glada för det här priset, vi gjorde det på världens minsta produktionsbolag, i princip i i vårt vardagsrum, sa Mats Ågren i sitt tacktal.

Snoffe, döden och jag är ett barnprogram som handlar om tankarna som barn har när deras husdjur blir sjukt och dör.

Den före detta Ronnebybon och manusförfattaren Ulf Kvensler fick däremot inte ta emot något pris för tv-serien Molanders som han skrivit. Priset till årets TV-drama gick istället som tippat till filmatiseringen av Jonas Gardells bok Torka aldrig tårar utan handskar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista