Hampus Klozz och Erik Belin är laddade inför seriepremiär om lite mer än en vecka. Foto: Tove Kluge/Sveriges Radio.
Ishockey

Erik Belin: "Vi hade inkilningen på golfbanan"

2:30 min

Förra säsongen slutade Mörrum sist i allettan efter att tillsammans med rivalerna Krif och Olofström ha tagit sig vidare från division 1. Vi tog pulsen på Mörrumsspelarna Erik Belin och Hampus Klozz inför den nya säsongen som väntar.

Med bara en vecka kvar till seriepremiär har Mörrums GoIS IK spelat flera träningsmatcher. I helgen avgjordes Stena Cup, en hockeyturnering där Mörrum stod som segrare efter att ha besegrat Tingsryd, Krif och Olofström.

– Det var blandad känsla. Det var upp och ner och både bra och dåligt. Men det känns som vi hittat lite grejer i spelet som vi ska fortsätta med och vissa saker vi ska ändra, säger spelaren Erik Belin och fortsätter:

– Vi har bra fart, bra passningar och powerplay tycker jag. Det är bara att gnugga på så ska det sitta på onsdag.

Nya regler
Säsongen 2013/2014 är ett så kallat regelår, ett år där nya regler införs. Nytt för i år är att det blir hårdare med reglerna kring slashing, att en spelare slår med sin klubba på en annan spelare.

Hampus Klozz spelar i Mörrum och han säger att det bara är att "gilla läget":

– Det är en omställning. Innan har man fått göra mer med klubban. Nu tar de hårt på det och man får en tvåa direkt. Det märktes på cupen, mycket powerplay och boxplay och det är man inte van vid. Men det är bara att gilla läget och lösa situationerna, säger han.

De nya direktiven behöver inte bara vara negativa och Hampus Klozz tror inte att spelet kommer bli mesigare.

– Puckförande spelare kommer få mer tid på sig och de lag som har starkt powerplay kommer också att gynnas. Sedan tror jag att domarna kommer släppa lite på det och man vänjer sig vid de nya direktiven, säger han.

Precis som det brukar vara när en ny säsong nalkas så har Mörrums spelartrupp genomgått förändringar. Men enligt Erik Belin är det inga problem att komma ihop.

– Det går ganska fort, vi kan det där och det är intensivt i början. Vi är ett gott gäng och har god stämning i laget. Vi har fått in bra spelare och har tagit några steg upp.

Inkilning på golfbanan
Inkilning är en stor del i att komma ihop som grupp. Erik Belin säger att deras inkilning började lugnt med en golfrunda och en lunch.

Sedan blir det lite tokigt när de nya spelarna skulle ge sig ut på skattjakt och bland annat hitta en advokat.

– Det lyckades de inte med. De skulle hitta lite saker som en kundvagn och en sten som vägde mer än fem kilo. De bar med sig en tung sten, men den vägde inte fem kilo så vi fick underkänna det, berättar Erik Belin.

Onsdagen den 11 september väntar seriepremiär borta mot Halmstad. Inget nytt för rutinerade Erik Belin.

– Vi börjar kunna den premiären, det är tredje gången vi åker till Halmstad för premiärmatch. Halmstad är ett bra lag, de är med och stör och krigar för en allettanplats. Det är en bra värdemätare, säger Erik Belin.

Läs om de övriga division 1-lagen:


Tove Kluge
tove.kluge@sverigesradio.se

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sverigesradio.se

Erik Belin

Ålder: 26 år
Moderklubb: Alvesta BK
Position: Högerforward
Längd: 180 centimeter
Vikt: 86 centimeter
Säsonger i klubben: tre (sedan 2010/2011)

Hampus Klozz

Ålder: 24 år
Moderklubb: Mörrums GoIS IK
Position: vänsterforward
Längd: 175 centimeter
Vikt: 72 centimeter
Säsonger i klubben: en (sedan 2013/2014)

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista