Foto: Kristian Haynes.
Haynes Mjällbyblogg

"En stund efter ledningsmålet blir vi ängsliga"

"Med tanke på förutsättningarna inför matchen, två sena återbud, skador och avstängningar så tycker jag att vi ska vara nöjda med ett poäng." Kristian Haynes analyserar gårdagens match mot BK Häcken som han fick följa från sidan. 

Det var en sargad Mjällbytrupp som kom till start igår mot BK Häcken.

Mina frågetecken inför matchen var egentligen bara Craig. Men när jag kom till matchen igår så hade både Daniel Nilsson (trötta lår) och Simon Nilsson (ljumskar) kastat in handduken. Två sena återbud i en redan hårt drabbad trupp. Nicklasson och Cederberg fick chansen istället och gjorde en bra insats.

Det är givetvis inte optimalt i förberedelserna men samtidigt är det den vardagen vi lever i.

Håkan Håkansson konstaterade inför matchen att det var ett riktigt Mjällbyläge. När förväntningarna är små lyckas man ofta bäst.

Jag tycker att vi gör en helt okej match, även om Häcken har mer boll så har de väldigt svårt för att skapa några riktigt heta lägen. Vi har ett bra försvarsspel i långa stunder. Eken har ett skott i ribban som är nära att resultera, jag tycker att det känns farligt när vi kommer till anfall.

Det är 0-0 i paus och så långt ett ganska rättvist resultat trots allt.

Mål från inlägg!

Vi fortsätter att skapa chanser genom våra inlägg. 1-0 målet är bara ett i raden av mål som kommer från inlägg. Vi har god kvalitet i inläggen, Ivanovski når Pärlan som inte gör något misstag. En fin nick, helt otagbart.

En stund efter ledningsmålet blir vi ängsliga och lyckas inte etablera något längre bollinnehav och Häcken fyller på med mer och mer folk i sina attacker.

Målet kommer också till sist. 1-1 och Alex som för övrigt gör en stark insats får ge sig.

Med tanke på förutsättningarna inför matchen, två sena återbud, skador och avstängningar så tycker jag att vi ska vara nöjda med ett poäng.

Vi mönstrar en fantastisk ung bänk igår där Mattias Håkansson är äldst med sina 20 år :) Vi fick se ännu en debutant i Rickard Östlin. Kul att det ges utrymme för de unga spelarna att visa upp sig och att de får en bra erfarenhet inför framtiden och som det ser ut nu så är framtiden redan här.

Det är grymt tråkigt att behöva följa matcherna från sidan. Man vill alltid vara på planen för att kunna påverka och hjälpa till. Min rygg behöver mer tid och jag kommer att fortsätta med min rehabträning tills allt känns bra. När jag kan vara tillbaka har jag ingen aning om nu men jag är glad att det är ett landslagsuppehåll nu och vår nästa match är inte förrän den 15/9, då mot Syrianska i Södertälje.

Idag är det ett tråkigt konstaterande att hösten är här! Regnet slår mot fönsterblecken och man får hämta ner jackan från vinden.

Taget ur Strömbergs intervju igår: "Jag och Adde kompenserar varandra bra på innermittfältet"! 

Tror han menade kompletterar varandra bra:) Ungdomarna :)

Må väl!

Haynes

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista