Föräldrar protesterar mot att lekplatser kan försvinna. Foto: Emma Stark/Sveriges Radio.
Ronneby

Föräldrar protesterar mot att lekplatser försvinner

3:20 min

Flera lekplatser i Ronneby ser ut att försvinna när kommunen nu utreder vilka lekplatser som ska vara kvar. Lekplatsen vid Enevägen i Listerby är en av de hotade och föräldrar har startat namninsamlingar för att den inte ska försvinna.

Linda Synnerbjörk är en av föräldrarna som tycker att det vore trist om lekplatsen försvann.

– Det skulle vara mycket tråkigt och många barn skulle inte ha någonstans att leka på eftermiddagen. Och fritids och dagis skulle ha mindre yta att röra sig på, säger hon. 

Hon förklarar också att samhället växer och att lekplatserna kompletterar varandra. Hon hoppas verkligen att de får behålla båda.

Lekplatser måste var både säkra och trygga och Ronneby kommun gör en lekplatsutredning för att se över hur många lekplatser man har råd att sköta om.

Man hämtar in synpunkter från berörda för att få ett så bra beslutsunderlag som möjligt, säger Magnus Graad, förvaltningschef på tekniska förvaltningen.

Per Kudo
per.kudo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista