Blekinge

Fleråriga fängelsestraff för mordbrand

Två män och en kvinna i 25- och 30-årsåldern, alla från Karlshamns kommun, dömdes idag till fleråriga fängelsestraff för mordbrand. Trion döms för att ha slängt in så kallade molotovcocktails på tre olika adresser i Bromölla och Sölvesborg 2011.

De dömda åkte runt till tre olika adresser i Sölvesborg och Bromölla en kväll i början av oktober 2011 och kastade in molotovcoktails, hemmagjorda bensinbomber.

Kvinnan och den ene mannen var ett par och det var tidigare anhöriga till dem som fick besök.

På den ena adressen fanns mannens före detta sambo och hans barn. På den andra adressen kvinnans före detta man och på den tredje hennes tidigare svåger.

Vid alla tre tillfällena fanns det människor hemma och enligt domen var det rådiga ingripanden som gjorde att bränderna inte spred sig.

Paret har nekat till mordbränderna.

Den andre mannen hade ingen relation till dem som fick ovälkomna besök och han har erkänt att han var med under kvällen och att han under hot kastade en av bensinbomberna.

Alla tre dömdes till fängelse för mordbrand. Kvinnan till 5 år 3 månader. Hon domdes också för olaga hot och rattfylleri. Hennes man till 5 år och 1 månads fängelse. Han dömdes också för misshandel. Den andre mannen dömdes till 4 års fängelse. De ska också betala skadestånd till de drabbade.

I domen står det att bevisningen är sammantaget så övertygande att det är ställt utom rimligt tvivel att de tre åtalade tillsammans och i samförstånd anlagt bränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista