Oskar Drugge och Brock Nixon är laddade inför ishockeyns division-1 som drar igång om bara ett par dagar. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Ishockey

Krifs nya framgångsrecept: Bättre rollfördelning

3:26 min

På onsdag drar ishockeyns division-1 i gång och tre Blekingelag ska vara med och göra upp om kvalplatserna till hockeyallsvenskan. Morgonen tog pulsen på Kallinge Ronneby IF:s spelare Oskar Drugge och Brock Nixon.

På onsdag väntar Borås hemma i Kockumhallen för Krif. En av lagets backar, Oskar Drugge ser fram emot att serien äntligen ska sätta igång.

– Det ska bli kul. Det är ett nytt lag och ny tränare. Det blir en nystart för oss på onsdag, även om vi har varit igång och spelat ett tag till.  

I veckan som gått har Krif haft träningsmatcher som genrep. Alla Blekingelag möttes i Stena Cup, och Kallinge slutade trea efter både Mörrum och Olofström, men före Tingsryd.

– Resultatmässigt blev det bättre och det blev inte så dåligt som det var på fredagen, då var vi verkligen inte bra. Vi blev bättre och bättre, säger Oskar Drugge. 

Ville testa lyckan
Ny i laget för den här säsongen är Brock Nixon, kanadensaren som företagere och fans tillsammans samlat ihop pengar till. Han kommer senast ifrån den kanadensiska universitetshockeyn och fick kontakt med Mikael Johansson från Krif. Bara goda vitsord från vänner gjorde saken enkel:

– Jag hade precis tagit examen och ville pröva lyckan i Europa. Genom kontakter fick jag tag i Mikael Johansson och krif. Jag pratade med en amerikansk kille som spelat här och han sa bara bra saker. Då bestämde jag mig för att komma och spela, säger Brock Nixon.

Samtidigt erkänner Brock Nixon att det faktum att det är supporters och företag som gjort det möjligt för honom att komma sätter en viss press på honom.

– Jag är tacksam över att folk jobbat hårt för att jag ska få komma hit. Men det sätter press på mig att spela bra. Jag vill inte ta på mig för mycket, men jag vet att det finns pengar inblandade och jag vill spela bra hela säsongen och hjälpa laget att lyckas, säger han.

Spelarna tar sin roll
Förra säsongen kom Krif till playoff 2, men Huddinge blev för svåra. Oskar Drugge, som kom till Krif förra året, säger att laget är lite annorlunda uppbyggt nu jämfört med då:

– Vi har fortfarande ett ungt lag, men vi har bättre rollfördelning än tidigare. Förra året var alla spelare rätt lika varandra, alla ville spela powerplay och göra poäng, men nu har vi det bättre uppbyggt, säger han och fortsätter:

– Nu tar folk sin roll och jobbar hårt. På det sättet hoppas jag att det ska gå bättre så vi inte åker ut så tidigt som förra året.

Målsättningen för Krif är glasklar och siktet är inställt mot hockeyallsvenskan. Men både Oskar Drugge och Brock Nixon inser att vägen inte kommer bli spikrak utan vara kantad av utmaningar.

 – Vi har inte satt upp mål än, men vi ska ta oss till allettan. Och har vi tagit oss dit så ska vi satsa så högt vi kan och då ska vi vinna, ta oss till kvalserien och förhoppningsvis göra en så bra kvalserie att vi tar oss upp till allsvenskan, säger Oskar Drugge.

Vad kommer krävas av er för att ni ska ta er dit?

– Det gäller att vi är noggranna med is och fys. Förra året fick vi soppatorsk i Januari. Vi vann serien stort och det började bra i allettan och vi slog Vita Hästen borta. Sen hände något och det gick inte att känna  igen oss. Jag tror det har att göra med att vi var många som slackade efter och inte tog hand om kroppen. Jag tror att nyckeln blir att vi orkar träna is och fys och att vi kommer väl förberedda till varje match, säger Oskar Drugge.

Tove Kluge
tove.kluge@sverigesradio.se

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sverigesradio.se

Läs mer om hur de andra divison-1-lagen laddar upp:

Oskar Drugge

Ålder: 20 år
Moderklubb: Luleå HF
Position: back
Längd: 178 centimeter
Vikt: 80 kilo

Brock Nixon

Ålder: 26 år
Nationalitet: Kanadensisk
Position: Forward
Längd: 182 centimeter
Vikt: 79 kilo

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista