Eva är tillbaka på banan!Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Eva Bergdahls blogg

"Jag mår oförskämt bra för att vara 98"

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er! Först stort tack för alla hälsningar på min 98 årsdag, det var en upplevelse måste jag säga, ångrar ej jag inte åkte bort.

Har verkligen saknat Er här på bloggen, men det är så att Ingolf har legat på sjukhuset i över en vecka. Han kom hem i går kväll och mår okej nu, ska berätta mer sedan. 

Tack var på sjukhuset varje dag och besökte honom. Hon fick lösenord men Ingolf hade glömt att han hade en stor bokstav i lösenordet och detta har gjort jag ej kunnat komma in på datorn. Så glad att vara tillbaka "på banan igen".

Hoppas allt är bra med Er, med mig inga krämpor alls, mår oförskämt bra för att var 98 år. Ja det är otroligt att få uppleva så hög ålder och fått se hur allt förändrats runt om i världen sen jag föddes.

Jag har tagit mina vanliga promenader, det är ju fortfarande sommarväder här i Karlskrona. Men nätterna börjar bli lite kalla nu. Hade tänkt ta ett sista dopp men det satte Tack stopp för, alldeles för kallt säger hon?

Ni ska tro att nu är lösenordet inlagt om Ingolf skulle vara borta så i fortsättningen slipper Ni ej gamla Eva 98. För då kommer bloggen i vanlig ordning, oj vad jag saknat Er mina kära vänner.

Tänk vad beroende man kan bli av att blogga och ha så fina vänner, har varit några hemska dagar att ej komma in på datorn.

Tack skall nu börja studera på heltid, hon talar redan bra svenska och stormtrivs här. Noie gör detsamma och har nu börjat med undervisning i bl.a. engelska och NO, han har varit så orolig över pappa denna veckan och inte haft någon dator att han bara varit ute och gått och gått.

Ja, vad har hänt Er under min bortavaro? Tack Gilda för hälsningen från USA också, hoppas Ni har det riktigt bra, hälsa sonen med.

Usch, jag glömde jag kunde bett Tack sända ett meddelande från mobilen om varför bloggen ej kommit, men jag är ej så bra och förstår ej riktigt hur man gör med mail på mobilen.

Jag tror faktiskt jag skall skaffa en mobiltelefon, bra att ha om det är problem med datorn.

Idag kommer det besök från äldrevården och hälsar på mig, men som jag sagt inga krämpor här alls, ska nu skura golven tills de kommer. 

Usch, jag såg mitt fotbollslag Mjällby spela uselt mot Häcken och bara 1-1. Nu får man ta sig i kragen i fortsättningen, annars får jag kanske rycka in som forward och göra mål, skojar.

Det blir en kort men kärvänlig hälsning till Er alla på bloggen idag, mer i morgon för snart kommer de från äldrevården.

Hör nu av Er  och glöm ej berätta ur Ni har haft det.

Vi hörs som vanligt i morgon och tills dess mina varmaste kramar till alla,

Er Eva 98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista