Hädanefter ska fler elever i Karlshamn och Sölvesborg få bästa betyg i matte. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Skolan

Fler ska få toppbetyg i matte

Nu ska Karlshamn och Sölvesborgs skolelever få bättre matematikkunskaper. Genom att utveckla matematikundevisningen ska eleverna kunna prestera bättre resultat.

Målsättningen i den nationella satsningen som nu Sölvesborg och Karlshamn hoppar på är att fler elever ska nå högsta betygsnivån och man vill också halvera antalet elever som når lägsta nivån.

Matematikläraren Annette Persson på Norrevångsskolan i Mörrum har utsetts till matematikutvecklare i Karlshamn.

– V har ju inte riktigt de resultaten som vi önskar och då såg vi detta som ett tillfälle att utveckla vår undervisning och syn på den, säger hon.

Annette Persson tror mycket på det så kallade formativa lärandet, att bygga på det positiva som eleverna har med sig och samtidigt utmana dem och visa dem vad nästa steg är. Feedback i den dagliga undervisningen hela tiden är också viktigt.

– Samtidigt tror jag det är nyttigt att jobba praktiskt, med mycket kommunikationsövningar och laborativt för att de ska få förståelse kring det de gör i matematiken. Många gånger är det alldeles för abstrakt för dem, man måste bygga deras självförtroende och våga sätta höga förväntningar, menar Annette Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista