Karlskrona

Vansinnesfärd slutade i våldsam krock

En 24-årig man är gripen och misstänkt för en rad brott efter att han i våldsam hastighet rammat ett äldre par i deras bil sent igår kväll. Båda bilarna totalkvaddades och samtliga fick föras till sjukhuset.  

– Det var väl ren tur att vi inte har en dödsolycka, säger Blekingepolisens inre befäl Peter Andersson på torsdagsmorgonen.

Det var vid 22.45 igår kväll som den våldsamma krocken inträffade i närheten av Verköbron på Verköleden i Karlskrona.

Ett äldre par, en man och en kvinna i 70-årsåldern, blev påkörda när de skulle svänga av. Den andra bilen som kördes av en 24-årig man, kom i väldigt hög hastighet och körde in i sidan på parets bil. Båda bilarna blev totaldemolerade.

Polisen var på plats bara några sekunder efter krocken eftersom man sett när mannen rivstartade från en adress på Verkö.

Samtliga inblandade fördes till sjukhuset i Karlskrona. Det är oklart hur illa skadade det äldre paret blev, men enligt polisen ska mannen nu ha fått lämna sjukhuset. Den 24-åriga mannen, som polisen gripit, hade en lättare ansiktsskada. Man hoppas kunna höra honom under dagen.

Han är i nuläget misstänkt för för vållande till kroppsskada, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott och drograttfylleri.

Helena Gustafsson
helena.gustafsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista