Något måste göras åt att var tredje elev i Ronnebys kommunala skola inte går ut med fullständiga betyg, det menar Skolinspektionen. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Ronneby

Dåliga betyg i Ronneby får skarp kritik

Nästan var tredje elev går ut den kommunala skolan i Ronneby utan godkända betyg i alla ämnen. Det är inte acceptabelt menar Skolinspektionen som nu riktar allvarlig kritik mot ansvariga inom skolan i Ronneby.

Skolinspektionens granskning visar bland annat att undervisningen inte är tillräckligt anpassad till elevernas olika behov samt att man brister i att hjälpa elever som behöver särskilt stöd. Undervisningen till elever med ett annat modersmål än svenska är inte heller tillräcklig, det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

För utbildningsförvaltningens chef i Ronneby Tommy Ahlquist kommer de dåliga resultaten inte som en överraskning. Enligt honom är resultaten 2013 något bättre än tidigare men det räcker såklart inte. Han säger till Blekinge Läns Tidning att de jobbar med extra resurser för att rätta till bristerna.

Senast den 20 december ska Ronneby kommun redogöra för Skolinspektionen vad de gjort för att åtgärda bristerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".