Eva hade besök av Jane från kommunen. Foto: Privat.
Eva Bergdahls blogg

"Nu sprudlar jag av energi"

"De kommer varannan dag med mat hemkörd. Tänk ändå vilken fin service vi har här i Sverige. Det hade aldrig aldrig kunnat hända i Thailand, men där tog ju familjemedlemmarna hand om de gamla."

Eva Bergdahl bloggar om hemtjänsten hon får. 

Hej mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er! Kul med rapport från Gilda i USA med!

Här är det fortfarande Thailandsväder, kanske det följde med mig i mina önskningar?

Var faktiskt litet trött efter all uppståndelse vid födelsedagen, men nu är allt som vanligt, jag är ju trots allt bara 98, ha ha.

Hade i går besök av en jättetrevlig tjej från Karlskrona kommun, Jane, beträffande matleveranser hem nu när Tack går i skolan från 09-16. Ingolf är ju oduglig på att handla och inte helt återställd ännu för att göra det.

De kommer varannan dag med mat hemkörd, tänk ändå vilken fin service vi har här i Sverige. Det hade aldrig aldrig kunnat hända i Thailand, men där tog ju familjemedlemmarna hand om de gamla.

Tänk, nästa vecka får jag äntligen min hörapparat, oj så skönt för mig och för övriga familjen. Förstår att de blir irriterade ibland när de får skrika och det kan uppstå felaktigheter. Och tänk´att kunna höra tv:n igen.

En sak jag glömt är att jag inte sänt tack till alla som sänt hälsningar på min födelsedag, men alla får min hälsning här och det är med tårar i ögonen jag läser alla hälsningar.

Tänk att det har nu har gått två år sen jag åkte till Thailand och i november återvänder jag, men det får väl bara bli för semester. 

Tack också speciellt till alla på Radio Blekinge för hälsningar och tankar om ifall jag var sjuk när jag inte kom åt datorn. Ni är alla underbara personer.

Ja, idag skall Tack då till Arbetsförmedlingen och tanken är ju hon skall studera på heltid, 50 procent på SFU och 50 procent på Komvux om jag fattat allt rätt. Hon längtar så efter få komma ut och arbeta här i Sverige, hon har redan många vänner här som ringer och som hon träffar, men jag undrar fortfarande hur det skall gå i vinter, de fattar nog inte riktigt hur det kan vara. Usch inte jag heller vill tänka på en vinter.

Hoppas jag ej glömt svara någon på bloggen, är så så så glad över alla svar igen, ett tag var jag säker på att Ni tröttnat på gamla mig och tänkt besluta, men nu sprudlar jag av energi  för att igen skriva till Er!

Ja nu är det flera som skall titta på huset i Thailand, hoppas det blir uthyrt till någon trevlig person som kan njuta av det. Glömmer aldrig denna trädgård med blommor i mångfald, bananer att plocka liksom mango.

Idag skall jag promenera på egen hand, här är vackra promenadstigar och skönt röra på sig.

Ja mina vänner ha nu den bästa dag som finns och skriv så jag har mycket att göra, vill inget hellre än svara Er, har alltid sagt ett hej räcker blir glad över bara höra av Er,

kramar från Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista