Ami Ekelund och Ann-sophie vill varna för riskerna med stagediving. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Karlskrona

Kräver förbud mot stagediving

7:37 min

Musikerna Ann-Sophie Wimmerstedt och Ami Ekelund från Karlskrona kräver förbud på så kallad stagediving. Det efter att en kille kastade sig ut från scen och över 17-åriga Ami under en konsert i Umeå i helgen. 

I helgen åkte vännerna och bandkompisarna Ann-Sophie Wimmerstedt och Ami Ekelund till Umeå för att gå på en synthkonsert och spela med sitt eget band Asperger Synthdrome.

En av höjdpunkterna var att se det stora bandet The Covenant och Ami ställde sig nästan längst fram vid scen. 

– Jag tar en bild med mobilen och ska just stoppa ner den igen när jag ser en stor skugga i ögonvrån, berättar hon. 

Tappade medvetandet
I nästa sekund ligger hon på marken med en kille över sig och förstår inte vad som hänt. 

– Jag tappade medvetandet en kort stund och när jag vaknade upp igen så låg jag där och hade slagit i huvudet, blödde på armen och mina saker låg utspridda på marken, fortsätter hon. 

Vännen Ann-Sophie stod vid sidan om Ami och såg allt hända.

– Killen rusade upp på scen, tog sats och bara kastade sig ut, rakt på Ami. Det var inte alls så mycket folk att det var läge för stagediving, berättar hon. 

Hann inte 
Det första som for igenom hennes huvud var att hon måste knuffa undan vännen Ami. Men hon hann inte, utan såg killen landa på Ami. 

Ann-Sophie fick först total panik och trodde att Ami inte var vid liv. Sedan fick hon hjälp av andra i publiken att lyfta bort killen och få Ami till sjukstugan.  

– Efter det ringde jag och polisanmälde honom till polisen. De kom direkt till platsen och kunde gripa killen, säger hon. 

Båda två tycker att det ska införas ett förbud mot stagediving. 

– Jag hoppas på tuffare regler och att det ska räknas som misshandel, säger Ann-Sophie Wimmerstedt. 

 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista