Eva och Noie tidigare i år. Foto: Privat.
Eva Bergdahls blogg

"Tre pojkar tog tag i Noie"

"Vi har polisanmält händelsen, men skall träffa hans lärare på måndag och avvaktar med att agera tills dess. Det är ju tråkigt att han skall behöva byta skola för sådana här händelser, han trivs för övrigt bra i skolan." Eva Bergdahl bloggar om barnbarnet Noie. 

Hej mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er! Hoppas också Ni har det lika bra som jag.

Men idag och i natt har det inte känts bra, igår vid skolan i Sunnadal tog tre pojkar tag i Noie förde bort honom och höll fast honom och en stoppade in gräs i munnen på honom, den andre slog honom i ansiktet.

Det hände ju en nästan likadan episod förra året och  då skrev vi ett brev till hans dåvarande lärare, men inget hände och vi hörde inte ett ord från skolan. Vi trodde allt var över med denna mobbning, men så var ej fallet,

Jag vill dock ge beröm till hans lärare som tog tag i detta och åkte hem till en av pojkarnas föräldrar och talade med dem. Men man undrar vad skolledningen gör egentligen, nog borde man direkt agera med sådana här händelser, har man ej egna resurser att ta tag i detta finns ju hjälp både hos polis och sociala myndigheter.

Vi har polisanmält händelsen, men skall träffa hans lärare på måndag och avvaktar med att agera tills dess. Det är ju tråkigt att han skall behöva byta skola för sådana här händelser, han trivs för övrigt bra i skolan. Men så här kan det bara inte få fortsätta, nu vill han inte ens gå ut på området efter skolan då han är rädd träffa på dessa hemska pojkar.

Detta är ju nästan som gå tillbaka 90 år i tiden då man fick lägga upp händerna på bordet om något inträffat och läraren slog en med linjal så man hade ont flera dagar. Noie är en otroligt lugn och sansad pojke som aldrig skulle bråka med någon. Tänk bara så omtänksam han är mot mig, ofta kommer han med coca cola och choklad och alltid frågar han om jag vill ha något från kiosken. Tycker allt att barn som gör så här borde placeras i en speciell skola med hjälp.

I går var jag ute på en lång promenad, tänk vädret är ju nästan som i Thailand, vilken underbar sommar och sensommar vi fick uppleva sen vi kom hem.Men usch en vinter väntar. Jag åker i november till Thailand på semester, men vem vet kanske stannar jag där för gott, vi får se.

Hade kontakt med Kjelle i Cha Am i går, han har varit otroligt förkyld och gått på antibiotika, kanske är det vår kalla öl han saknar, skojar lite.

Han berättade också att mycket har blivit dyrare i Thailand bl.a. bensin, ris och mycket annat, men det är klart det går ju ej jämföra med priserna här.

Tack var på arbetsförmedlingen igår och man har upprättat en handlingsplan för henne. Men vi hittade ett företag som sökte serveringspersonal, hon har ju mer än 10 års erfarenhet av detta vid en av Bangkoks största restuaranger och trivs jättebra med detta arbete. Hon kan så bra svenska att det inte skulle vara några problem att arbeta där. Hon kommer idag att sända en ansökan till detta företag, som ligger centralt i Karlskrona. Vi får hålla tummarna för henne att hon får en möjlighet till detta arbete. Det är på halvtid.

Ja då är det fredag och åter har en vecka bara försvunnit, usch vad tiden rinner iväg och inte blir jag yngre heller.

Ingolf har återhämtat sig bra efter sjukhusvistelsen och snart är han säkert ute och promenerar med..

Ja nu vill jag önska Er alla mina vänner en trevlig fredag och en underbar helg, njut av sol värme kanske sista helgen vi kan göra det.

Sänder mina varmaste kramar till Er alla,

Er Eva 98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".