Nu är det bara en dag kvar till Tjejmilen för löptränaren Anna Johansson (i rött) och hennes tjejer. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Tjejmilen

Arrangören: "Nu är det mållinjen som hägrar"

3:28 min

Nästan hundra kvinnor från Blekinge och Kalmar kommer tillsammans springa Tjejmilen i Stockholm i morgon. Anna Johansson är arrangören bakom resan och hon tror alla kommer klara loppet.

I morgon går Tjejmilen av stapeln i Stockholm och blekingsk media har rapporterat om den stora tjejgruppen som har tränat ihop och som blivit så många att de fått fullboka ett helt plan för att ta sig till Stockholm tillsammans.

I morse samlades tjejerna på Ronneby flygplats för att resa i väg och där väntade frukost, goodiebags och ett liveband.

Arrangören Anna Johansson var nöjd.

– Vi sitter i trädgården, ett liveband spelar och tjejerna minglar runt. Jag tror de är glatt överraskade över den här fina stunden och om möjligt mer taggade för helgen och det som kommer, säger hon.

Först till Stadion
Planet från Ronneby lyfte vid tiotiden och då väntade en resa till Stockholms stadion där nummerlappar skulle hämtas till alla tjejer.

– Sen blir det middag i kväll, ett nittotal blir vi. Och i morgon ska vi vara ute på gärdet och njuta av den härliga miljön och atmosfären, berättar Anna Johansson.

Tjejmilen är ett lopp som går över en mil, precis som namnet säger.

"Alla klarar det"
Tjejerna som flyger upp från Blekinge och Kalmar har tränat tillsammans i flera månader. 

Ledaren för träningen, Anna Johansson är helt övertygad om att alla kommer att ta sig i mål.

– Det kommer vi alla att klara. Det är det som är härligt med tjejmilen, tycker jag. Det är något som nästan alla kan göra. Man kan gå, använda stavar, jogga eller springa. Det är en lagom utmaning för de flesta av oss, säger hon.

Tove Kluge
tove.kluge@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista