1 av 2
Mikael Antonsson är med i startelvan när Sverige möter Irland. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.
2 av 2
vm-kvalet

Antonsson med i startelvan mot Irland

Ralf Edström om startelvan: "Ekdal och Svensson det intressanta"
1:13 min

Sverige ställer upp med den förväntade startelvan mot Irland. Det innebär ett nytt mittbackspar med Mikael Antonsson från Blekinge och Per Nilsson.

Antonsson och Nilsson har aldrig tidigare spelat en tävlingslandskamp ihop från start. Tidigare ordinarie mittbacken Andreas Granqvist är avstängd och Jonas Olsson är förpassad till bänken.

Mikael Lustig spelar på högerbacksplatsen, trots skadeproblem tildigare i veckan.

På det centrala mittfältet väljer Erik Hamrén att starta med Albin Ekdal och Anders Svensson, som inte heller de har startat en tävlingsmatch ihop tidigare.

Det innebär att Svensson, som finns med i startelvan för första gången sedan juni 2012, i kväll tangerar Thomas Ravellis rekord på 143 A-landskamper.

– Det är en väldigt väntad startuppställning. Det intressanta är Anders Svensson och Albin Ekdal på mitten, och det nya mittbacksparet, säger Radiosportens expert Ralf Edström.

Längst fram tar Johan Elmander som väntat plats bredvid Zlatan Ibrahimovic, i en 4-4-2-uppställning, till skillnad från den 4-2-3-1-uppställning Hamrén brukar använda sig av.

– Det är en 50/50-match. Om alla gör sitt jobb och sliter hårt, så har vi goda möjligheter att fixa minst ett kryss, säger Ralf Edström.

Sveriges startelva mot Irland (4-4-2):

Andreas Isaksson

Mikael Lustig
Mikael Antonsson
Per Nilsson
Martin Olsson

Anders Svensson
Albin Ekdal
Sebastian Larsson
Alexander Kacaniklic

Zlatan Ibrahimovic
Johan Elmander

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".