Filip Holmgren från Karlskrona fick in ett stort rökmoln i sin studentlägenhet i Luleå när han öppnade dörren vid den första branden. Foto: Privat.
Karlskrona

Karlskronastudent i dubbla bostadsbränder

1:32 min

Två gånger den senaste vecka har det brunnit i Filip Holmgrens studentboende i Luleå. Filip, som kommer från Karlskrona, har fått utrymma sin lägenhet i byggnaden båda gångerna och polisen misstänker att bränderna är anlagda.

– Först var det en chock och nu har det blivit mer av en oro. Inatt sov jag inte hemma, men innan den har jag 

Vid första branden kände Filip att det luktade lite bränt, men reagerade inte förrän han blev varnad av en kompis att folk utanför skrek att det brann

Stort rökmoln
– När jag öppnade dörren kom det in ett stort rökmoln. Istället smällde jag igen dörren och tog mig till nödutgången, berättar han. 

Dagen efter brann det igen och Filip Holmgren fick återigen ta sig ut via en brandstege på utsidan av huset.

– Jag såg direkt att det inte var lika kritiskt som första gången. 

Kan vara anlagda
Polisen misstänker att bränderna är anlagda. Oron har varit stor och funderingarna många om vem som ligger bakom men efter ett informationsmöte igår har lite av oron lagt sig säger Filip Holmgren.

– Mötet igår var betryggande. De har vakter här och bytt portkoden, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista