Ingela Martinsson, Annette Ekman och Lotta Lindgren är tre av deltagarna i Badrumskören, som leds av Roger Altefur. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Karlskrona

Badrumskören tar ton i Karlskrona

1:28 min

I Karlskrona finns kören med det lite annorlunda namnet Badrumskören. Det är en kör för dem som brukar sjunga i duschen, badrummet och hemma, men som nu vågat sig ut därifrån och istället vill sjunga tillsammans i grupp.

På måndag kväll drar höstterminen igång och kursledaren Roger Altefur säger att det enda som krävs för att vara med är att man vill ha roligt tillsammans och tycker det är kul att sjunga. Inga sångkunskaper krävs.

– Det fina är att när man sjunger tillsammans så blandas rösterna och det blir ett jättefint slutresultat. Och det som är så roligt med Badrumskören är att alla är välkomna som inte har vågat sjunga tillsammans tidigare. Vi har inga provsjungningar eller så utan alla kan sjunga, säger Roger Altefur.

Hoppas bli fler
I nuläget har kören ett 20-tal medlemmar och förhoppningen är att fler vill vara med nu när andra terminen drar igång. Och namnet till trots så sker repetitionerna inte i ett badrum utan i en helt vanlig lokal. Namnet syftar mer på att våga ta steget ut från badrummet och in i kören.

"Inte så avancerad sångerska"
Några av kördeltagarna är Ingela Martinsson, Annette Ekman och Lotta Lindgren och alla tre har bara gott att säga om sin kör.

– Jag tycker det är kul att sjunga men jag har inte varit så avancerad sångerska så att jag tagit steget till en riktig kör. Det lät bra att alla som vill får vara med, att man inte behöver kunna sjunga, säger Lotta Lindgren.

Glädje i fokus
– Vi har jätteroligt och vi kan skratta åt och med varandra. Vi är på lika nivå allihopa och det blir en uppsluppen stämning. När jag går därifrån så är jag jätteglad, säger Annette Ekman.

– Jag har varit på jakt efter en kör ett tag och när jag hittade den här så kändes det helt rätt. Det kändes som att det var en kör som fokuserade på att det är roligt och det är det också, säger Ingela Martinsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista