Henrik Rydström. Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio.
Fotboll

Rydström utesluter inte comeback i Listerby

3:17 min

Henrik Rydström håller dörren en aning på glänt när det gäller comeback i Listerby IK som han lämnade 1993 för att spela i Kalmar FF.

Ända sedan Henrik Rydström lämnade Listerby IK så har hoppet funnits om att han en dag ska komma tillbaka för att avsluta sin karriär i div 4-klubben.

"Känner lojalitet"
Med tanke på att han fått allt mindre speltid i Kalmar FF på senare tid är ju frågan om det snart är dags att uppfylla det löfte han sägs ha gett när han lämnade klubben.

Ordförande Jörgen Carlsson skickar med glimten i ögat en passning till Rydström med orden "man håller vad man lovar".

– Jag kan inte ge något löfte. Det är alltid jobbigt när de vädjar eftersom man känner lojalitet. Jag tänker ju att jag ska vara kvar så länge som möjligt i Kalmar FF. De ska inte bli av med mig, säger Henrik Rydström och skrattar.

Är trendkänslig
Henrik Rydström säger att han blir glad över att han erbjuds en plats i Listerby. Han menar att på 90-talet varvade alla Kalmar FF-spelare ner i lägre divisioner men de gör de inte längre.

Och du är trendkänslig?
- Ja, precis, jag måste ju göra som alla andra, skrattar Henrik Rydström.

"Inte nästa år"
Däremot utesluter han inte att han en dag är tillbaka i Listerby IK och spelar fotboll.

- Nej, jag utesluter inget. Men det blir inte nästa år, säger Henrik Rydström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista