I morse var Eva uppe tidigt och putsade fönster. Foto: Privat
Eva Bergdahls blogg

"Hoppas att det tar slut och inte blir värre"

"Hoppas att det tar slut och inte blir värre för Noi, tack också för alla mail om detta och jag håller med alla som säger att det är inte Noi som måste byta skola utan de barn som mobbar och sårar honom. Men sker det ingen förändring får han byta skola omgående" Läs Eva Bergdahls senaste blogginlägg om bland annat skolans reaktion på mobbningen av barnbarnet Noi.

Hej mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Ja vilken underbar septembermorgon det är här i Karlskrona, med sol och varmt och vilken underbar helg vi haft, är det någon som vågat ta ett dopp?

Var ute själv på en lång promenad och i morgon kommer en från äldreförvaltningen och skall gå tillsammans med mig, trevligt med sällskap också.

Beträffande Noies problem måste jag ge ett stort beröm till rektorn för hennes agerande i mobbingen av Noi, hon kontaktade Ingolf på telefon i fredags och talade om hur allvarligt hon ser på en sån här händelse. Hon tog sig också tid och körde hit med en skolkatalog för att Noi skulle kunna peka ut vilka barnen var (en är ju redan känd) men han kunde ej finna dem i katalogen. Enklast måste ju vara tala med pojken som de redan känner till och få namnen av honom, sen får man hoppas att det tar slut och inte blir värre för Noi, tack också för alla mail om detta och jag håller med alla som säger att det är inte Noi som måste byta skola utan de barn som mobbar och sårar honom. Men sker det ingen förändring får han byta skola omgående, har fått tips om mycket bra skolor. Han trivs dock på den skola han går nu det skall framhållas.

Idag vaknade jag tidigt och började putsa fönster i vardagsrummet och på balkongen, men någon stege låter inte Tack mig använda. Hon skall på en hälsokontroll på sjukhuset på morgonen, bra tycker jag.

Det är hemskt med alla dödsskjutningar här i landet och skottlossningen i Göteborg, vart är det som håller på att ske i vårt land?

Här i Karlskrona hade man en jättestor militärövning i helgen, jag var dock ej där och tittade är inget som intresserar mig när det gäller övningar av militärer och krig. Vad tror Ni för övrigt om situationen i USA, går de in i Syrien tror Ni?

Jag fick ju matleverans hem från äldrevården och oj vad gott det smakade och vilka portioner, så stora, det blir nästan över efter 2 dagar, kanske är jag liten i maten med nu på "gamla" dar.

Ingolf börjar må bättre och bättre efter sjukhusvistelsen, han skall på återbesök i morgon och hoppas då på positiva besked, vill ej gå in i detalj vad de gjort med honom, han vill ej detta.

Ja nu får jag fortsätta med mina fönster och så hoppas jag på en toppendag för Er alla samt många många hej och svar, vill ha mycket att skriva i morgon.

Tack för Ni finns mina vänner,

kramar Eva 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista