Dan Pettersson och Daniel Bertov från Olofströms Ishockeyklubb. Foto: Daniel Kjellander/P4 Blekinge.
Ishockey

"Olofström blir ett riktigt bra lag i år"

5:48 min

Olofström IK siktar på allettan i första hand men vill inte göra en sämre säsong än förra när laget åkte ut i playoff 3 mot den allsvenska kvalserien.

Spelarna Dan Pettersson och Daniel Bertov är positiva inför att säsongen ska dra igång och tycker att de nya spelare som kommit in i truppen gör laget starkt.

– Vinsterna är inte så viktiga på försäsongen. Det gäller att komma in i spelet så bra som möjligt och få alla bitarna på plats. Det är när serien kommer igång det är viktigt att segrarna kommer, säger Daniel Bertov.

Laddade med femkamp
Efter den omtalade inkilningen som Karlskrona HK hade valde Olofströms IK att ta det lugnt på sin inkilning.

– Vi hade teambuilding, körde femkamp och cyklade runt hela Blekinge kändes det som. Vi campade och kom ihop riktigt bra. Det var väldigt lugnt, säger Dan Pettersson.

"Tuffare serie"
Förra säsongen tog säsongen slut för Olofström i playoff 3 mot den allsvenska kvalserien efter att Björklöven blivit för tuffa att rå på.

– Det första målet nu är komma till allettan men serien ser tuffare ut. Lagen känns jämnare och Tingsryd är ett riktigt topplag. Men vi vill inte komma kortare än förra året, säger Daniel Bertov.

Läs om de övriga division 1-lagen:

Daniel Bertov

Ålder: 20 år
Position: Back
Längd: 180 centimeter
Vikt: 81 kilo

Dan Pettersson

Ålder: 20 år
Position: Center
Längd: 198 centimeter
Vikt: 99 kilo

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista