Ishockey

Seriepremiär för division 1 i dag

Nu drar ishockeyns division 1 igång med tre Blekingelag i spetsen. Mörrums GoIS, Kallinge Ronneby IF och Olofströms IK ska tillsammans med många andra göra upp om chansen att kvala till hockeyallsvenskan. Morgonen har tagit pulsen på dem alla.

Här kan du läsa mer om hur lagen har laddat upp:

Möter värdemätare
Mörrum möter Halmstad borta i seriepremiären, något de har gjort förut. Men Erik Belin ser det som en bra första match och tycker inte att de ska ta ut något i förskott.

– Vi börjar kunna den premiären, det är tredje gången vi åker till Halmstad för premiärmatch. Halmstad är ett bra lag, de är med och stör och krigar för en allettanplats. Det är en bra värdemätare, säger Erik Belin.

"Lagen känns jämnare"
Olofströms IK:s hockeyresa förra säsongen tog slut i playoff 3 efter att Björklöven blivit för tuffa för att rå på. OIK:s Daniel Bertov tror inte att det kommer bli lättare den här säsongen.

– Det första målet nu är komma till allettan men serien ser tuffare ut. Lagen känns jämnare och Tingsryd är ett riktigt topplag. Men vi vill inte komma kortare än förra året, säger han.

Nytt framgångsrecept
För Krif tog bränslet slut innan säsongen var över, vilket gjorde att laget inte nådde hela vägen. Men inför den här säsongen är laget uppbyggt på ett annat sätt, ett framgångsrecept om man frågar backen Oskar Drugge:

– Vi har fortfarande ett ungt lag, men vi har bättre rollfördelning än tidigare. Förra året var alla spelare rätt lika varandra, alla ville spela powerplay och göra poäng, men nu har vi det bättre uppbyggt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".