1 av 3
Det är inte mycket packning Axinia har med sig. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
2 av 3
Än så länge har resan pågått i över 100 dagar. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
3 av 3
Skriver dagbok varje dag för att minnas allt. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Blekinge

Hon cyklar runt Östersjön: Mitt livs resa

4:40 min

Den tyska tjejen Axinia Suchanek är just nu ute på sitt livs cykelsemester. Hon cyklar nämligen runt hela Östersjön, och än så länge har hon varit ute i drygt 100 dagar och klarat av cirka 670 mil. Vi träffade henne när hon stannade till och tältade i Johannishus.

Den här veckan har Blekinge haft ett besök av det mer annorlunda slaget. Det är den tyska tjejen Axinia Suchanek som stannat till på flera platser i länet på sin väg runt Östersjön.

Hon kommer från den lilla tyska orten Greifswald vid Östersjön och därifrån har hon, med Östersjön på sin vänstra sida, cyklat längs tyska kusten vidare in i Polen, Litauen, Lettland, Estland och hela vägen runt till Sverige. Härifrån tar hon sig sedan ned till Danmark och tillbaka hem igen. Med sig har hon ett tält och så lite packning som möjligt.

– Jag älskar att cykla, vara ute i naturen och att resa till länder som jag aldrig tidigare besökt, så det här är en bra kombination. Det här är mitt livs resa och jag kommer att vara väldigt stolt när jag är hemma igen, då kommer jag att må riktigt bra, säger Axinia Suchanek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista