Eva och Tack. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Eva Bergdahls blogg

"Måste ge dem stort beröm för deras agerande"

"Ingolf och Tack var i skolan i går och träffade rektorn och hans lärare, måste ge dem stort beröm för deras agerande, de har verkligen sett allvarligt på detta, man har bl.a. polisanmält händelsen och då blir socialen inblandad." Eva Bergdahl bloggar om hur fortsättningen sett ut för barnbarnet Noie och mobbningen på skolan.

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Ja nu märks det att hösten är på väg, visst är det varmt till att vara i september men vi vet vad som väntar oss, usch säger jag, men flyr ju till Thailand i november.

Ingolf och Tack var i skolan i går och träffade rektorn och hans lärare, måste ge dem stort beröm för deras agerande, de har verkligen sett allvarligt på detta,  man har bl.a. polisanmält händelsen och då blir socialen inblandad, man har också vidtagit åtgärder mot den pojke som stoppade in gräs i munnen på Noie och fått veta vilka de andra pojkarna var.

Idag skall jag ut och promenera med Jane från kommunens äldrevård på området, trevligt med lite sällskap under promenaden, skulle ju få mat varannan dag från kommunen hem, men igår uteblev den, vet ej varför?

Gilda välkommen hem och hoppas Du hade det riktigt trevligt i USA, tråkigt med Din förkylning och man är ju ganska trött efter långa flygresor tidsomställningar, det vet jag från mina Thailandsresor.

Vet ej varför min blogg från i går helt plötsligt försvann, tyvärr kan jag ej svara Er som skrev innan den kom bort från sidan.

Ja ikväll blir det fotboll på TV, vi får hoppas Sverige gör sin plikt och vinner, man är ju trots allt storfavorit till en seger.

Ingolf skall på återbesök idag på sjukhuset, hoppas allt är på rätt väg nu.

Putsade fönstren igår och de blev fina, såg Polenbåten med lamporna tända i går kväll och det är en vacker syn, nu när löven börjar försvinna ser vi en stor del av havet från balkongen och vardagsrummet. Men oj har Ni märkt vad tidigt det blir mörkt nu.

Jag förstår ej att Noie ej fryser, han går i bararmad skjorta till skolan på morgonen och han säger han fryser inte ett dugg, tänk ändå vilken skillnad på temperaturer det är från Thailand där det sällan var under 28 grader, ja en stor skillnad och både Ingolf och jag var ju oroliga för att de skulle frysa, dessutom ser han fram emot att få se sin första snö i livet.

Hade telefonkontakt med Gilda i går med och hon precis som jag saknar Thailand, men hon är tyvärr ej så frisk att hon kan åka dit mer, men hon är vid verkligt gott humör, jag tänker åka och hälsa på henne en dag framöver.

Tack Veronica också för Ditt tips till Noie beträffande hans problem, kontakt är tagen!

Ja mina kära vänner jag hoppas som vanligt Ni får en härlig dag och att solen lyser där Ni finns? Sen glöm ej bort mig skriv några rader, blir så glad över varje hälsning.

Sänder mina varmaste kramar till Er alla

Er Eva98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista