På långpromenad! Foto: Privat.
Eva Bergdahls blogg

"Vi gick över 5 kilometer"

"I går var jag ute med Jane från äldrevården på en riktig långpromenad. Jag gissar på att vi gick över 5 kilometer. Jag hade rullatorn med mig och har nu lärt mig att gå bra med den, men jag kan gå ganska långa sträckor fortfarande utan den." Vår bloggare, Eva Bergdahl, 98 år, känner sig pigg i benen. 

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Ja idag regnar det här i Karlskrona och det känns redan som höst. Usch, jag bävar som jag sagt tidigare för vintern. Jag är ju inte van vid den på några år.

I går var jag ute med Jane från äldrevården på en riktig långpromenad, gissar på att vi gick över 5 km. Jag hade rullatorn med mig och har nu lärt mig gå bra med den, men jag kan gå ganska långa sträckor fortfarande utan denna.

Tack också till Jane för trevliga pratstunder under vår promenad, jag pratade väl hela tiden så du fick ingen " syl" i vädret.

Noie gick idag till skolan med glädje, han vet att skolan står på hans sida och det hjälper. Men fortfarande finns ju problemen efter skolans slut på området, vi söker efter en ny lägenhet, men det är inte lätt att hitta något här idag. Vi får hålla tummarna för att det dyker upp något.

Tack min vänner för Era svar och omsorg om Noie med, jag har berättar för honom vad som skrivits och det stärker honom ytterligare, tack skall Ni ha.

Idag blir det allt att sitta i soffan med en bok och bara att det lugnt, inte skoj att gå ut i regnet. Hur är det hos Er med vädret?

Jag såg Sverige vinna med 1-0 igår i VM-kvalet, kanske ingen bra match av "våra" pojkar men det viktigaste var tre poäng. Nu sker ett direkt avgörande om andra platsen i gruppen mot Österrike den 10 oktober, här får dock Österrike gälla som favorit enligt min mening, men hoppas jag har fel. Glömde att Zlatans mål var det snabbaste i landslaget på över 101 år, otroligt, då fanns ju inte ens jag.

Tänk Er att den 24 september får jag så äntligen min hörapparat. Ni ska tro jag längtar efter den och så också övriga familjen så de slipper skrika hela tiden till mig och dessa missuppfattningar för att jag ej hör.

Måste också säga att Tack lär sig svenska mer och mer hon är riktigt ambitiös och läser mer än vad hon behöver. Hon försöker också följa med på texttv och läsa högt vad det står där.

Fick maten levererad igår, det var broccolisoppa med äppelpaj till efterrätt. Har över till idag med. Hörde att i morgon ska det bli kroppkakor, något jag gillar och inte ätit sen jag åkte till Thailand.

Ja, på tal om Thailand har jag nu preliminärbokat en resa den 11 november. Hoppas hälsan fortsätter vara på min sida, man får ju ta en dag i sänder vid min ålder. Men oj vad det skall bli trevligt få återse Thailand och träffa alla gamla vänner jag fick där under min tid, en önskedröm är också att åter komma till "bron över floden Kwai" en gång till och åka tåget över bron.

I går kom Thore och hans fru med plommon och äpple som de plockat, älskar plommon och jag säger stort tack till Er våra vänner för Ni tänker på mig.

Ja nu vill jag som vanligt önska Er alla en härlig onsdag och hoppas att vädret är bättre än här? Hoppas på många rapporter.

Ha det bra sköt om Er mina vänner,

kram Eva 98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista