Snart får KHK sälja öl på sina hemmamatcher. Foto: Oscar Anderberg.

KHK börjar sälja folköl på matcher

1:21 min

Snart får alla köpa alkohol på Karlskrona hockeyklubbs matcher om de har åldern inne. Klubben har fått grönt ljus från kommunen att sälja folköl när laget spelar. Alkoholservering är ett givet steg för klubben, säger Tina Svensson, KHK:s restaurangchef.

– Vi är sista arenan ut här i allsvenskan och det är en del i utvecklingen. Och vi ser det som ett helt naturligt steg, vi börjar med 3,5-or och vi kommer inte ha ut dem på läktaren, så vill man inte beblanda sig med dem så behöver man inte det.

Sedan tidigare har Karlskrona hockeyklubb sålt alkohol till slutna sällskap i en speciell vip-avdelning i samband med matcherna. Men snart får alltså allmänheten chansen att köpa folköl på arenan.

Ställer krav
– Det ska finnas en kioskansvarig som har det yttersta ansvaret för folkölsförsäljning. Man ska se till att åldersgränsen uppfylls och att se till att den folkölen som säljs inte lämnas över till någon minderårig, säger Lennart Nilsson, alkoholhandläggare på kommunen.

Efter ett möte med klubben ger han grönt ljus och försäljningen kan snart vara igång.

Polis och vakter
Enligt Tina Svensson finns det ingen risk för stökig publik på grund av ölen.

– Vi har jätteduktig utbildad personal. Bland annat publikvärdar och säkerheten är hög i hallen. Och vi har alltid både polis och vakter på plats, så det ser jag inte som någon risk, säger hon.

Daniel Svensson
daniel.svensson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista