Ishockey

Andra perioden gav OIK premiärsegern

1:13 min

Det såg lite tveksamt ut i början för Olofströms IK i premiären av ishockeyns division ett när Pantern kom på besök. Men en bra andra period med tre mål av OIK grundlade 4-1 segern hemma mot Pantern. Seger blev det även för Kallinge/Ronneby IF, medan Mörrum gjorde en tung förlust mot Halmstad.

Premiär är alltid premiär och mycket av spelet har inte hunnit sätta sig hos lagen. Så var det för Olofström i den första perioden när bortalaget Pantern, från Malmö delvis skapade flera bra chanser till mål. Men en storspelande Matija Pintaric i målet var en stark bidragande orsak till OIK:s premiärseger.

Lossnar ordentligt
I den andra perioden lossnar det ordentligt för OIK. På en minut görs både 1-0 och 2-0, genom Felix Maegaard Scheel och nyförvärvet Anton Byström. Pantern reducerar i powerplay till 2-1 och skapar spänning, en spänning som blir kortvarig då lagkapten Linus Johansson gör 3-1, även detta i powerplay.

I den sista perioden för OIK spelet delvis men Pantern hade ett par chanser att skapa spänning. Seger för Olofström i premiären av division ett och ett OIK som förutom fyra mål hade två ramträffar och en missad straff i matchen.

Nöjd lagkapten
Linus Johansson är ny lagkapten för säsongen. Linus två mål säkrade segern och en nöjd lagkapten efter matchen.

– Jag tycker vårt defensiva spel och Matija Pintraics målvaktsspel är avgörande idag och att vi sen tar vara på våra chanser när vi får dem säger Linus Johansson efter matchen.

Det blev även seger för Kallinge/Ronneby i premiären. 1-0 hemma mot nederlagstippande Borås.

För Mörrum blev det förlust med 7-4 i den svåra bortamatchen mot hemmastarka Halmstad. Noterbart för Mörrum var att nyförvärvet Henric Andersen gjorde tre av lagets fyra mål.

Björn Karlsson
bjorn.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista