Eva saknar sina vänner vid apberget. Foto: Privat.
Eva Bergdahls blogg

"Så fort jag kommit till Thailand skall jag besöka apberget"

"Idag ska jag faktiskt se om jag inte kan baka litet, har varit lat med det och kanske mycket beror på mina tankar på aporna som nu inte får mina kakor. Jag hoppas någon som läst bloggen i Thailand tagit över och åker dit och ger dem mat. " Eva Bergdahl bloggar om dagens planer. 

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Ja, idag skiner solen faktiskt här än och det är inte så kallt och ruggigt som i går. Ser att det ska bli okej väder till helgen, vi får alla passa på njuta av de sista (?) solstrålarna.

Trodde jag skulle känna av det i benen efter den långa promenaden. När jag kom hem kände jag litet men det gick över snabbt, det var faktiskt bara skönt att gå så långt och Ni ska inte tro annat än jag är tacksam över att orka göra det vid min ålder.

Många frågar om hela familjen ska åka till Thailand i november, men nej det blir bara jag ensam. Noie går i skolan, Tack också och Ingolf väljer att stanna hemma. I Bangkok kommer vänner till flygplatsen och hämtar mig. Vem vet kanske detta är den sista långresa jag orkar göra, så det gäller att passa på medan jag känner mig så här pigg och frisk. Kommer stanna i Cha Am som jag är van vid under min tid i Thailand.

I dag är Noie fri från skolan, lärarna har konferens,.Vi får hoppas att han nu börjar våga gå ut på området, sen hoppas vi inte det skall ta för lång tid att finna en annan bostad. Det känns nödvändigt efter allt som hänt här, men Noie trivs trots allt i skolan och det är säkert för rektorn och lärarnas snabba bra agerande.

Idag får jag besök av några vänner från Karlskrona, kul att de inte glömt bort gamla mig. Jag säger igen, Ni som passerar Karlskrona hör av Er och kom och ta en fika.

I dag kommer de med kroppkakor från äldrevården, något jag verkligen tycker om och inte ätit sen jag åkte från Sverige.

Tack också för många svar på bloggen, blir lika glad varje gång Ni svarar, hoppas jag ej glömt bort sända svar till någon nu, i så fall förlåt mig.

Skrattade i går för det regnade ju och var ganska kallt och Tack hade inte tagit på sig ordentligt. Hon frös så hon skakade men fortfarande säger hon att hon stormtrivs och hon får ta mer kläder på sig nu. Noie talar varje dag om när snön kan komma. Usch säger jag, vill inte tänka på det. Då får jag väl lite problem med att ta promenader, är rädd för halka och bryta något.

Såg en intervju med våran Zlatan och han tyckte det var för mycket pengar inom fotbollen. Han till och med sa att han fick för mycket vid övergången till Barcelona. Tänk vilken fin kille och ambassadör Sverige har i honom.

Idag ska jag faktiskt se om jag inte kan baka litet, har varit lat med det och kanske mycket beror på mina tankar på aporna som nu inte får mina kakor. Jag hoppas någon som läst bloggen i Thailand tagit över och åker dit och ger dem mat. Ni ska tro att jag så fort jag kommit till Thailand skall jag göra ett besök vid apberget, ska bli intressant att se om de minns mig.

I går hade vi ett tag problem med datorn, ringde Jörgen på JM data Hasslö och han skulle komma direkt, men efter en viruskörning var det ok igen. Tack för fin service Jörgen!

Länge sen jag hörde av min unge vän Jonas, tänker på dig och hoppas verkligen allt är bra med dig.

Nu önskar jag Er alla den bästa dag som tänkas kan och Ni är rädda om Er och glöm ej skriva.

Kramar Eva 98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista