Det omstridda ridhuset i Ronneby. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Ronneby

Tiden går men fukten består

1:28 min

Trots att det gått månader sedan en oberoende konsult hittat byggfel på det nya ridhuset i Ronneby, har inget hänt. Kommunen anser att felet ligger hos byggfirman som i sin tur hävdar att man bara gjort vad som beställts.

För två år sedan stod ridhuset i Ronnebys utkanter klart. Då hade det kostat runt 40 miljoner kronor och kort efter invigningen flyttade ryttarföreningen in.

Till en början var allt frid och fröjd, men efter en tid fick man problem med fukt. I stallarna behövdes bara ventilationen justeras, men värre var det i själva ridhuset, där kondens gjorde att det i praktiken regnade på läktarplats.

Hamnat i kläm
Vems felet är har byggbolaget och kommunen inte kunnat enas om och i mitten har Ronneby Ryttarförening, där Kjell-Arne Brännlund är ordförande, hamnat.

– Det känns lite konstigt, men vi är bara hyresgäst och försöker göra vårt och hoppas på att de andra ska göra sitt.

Vänta och se
I vintras sa ordföranden i fritids- och kulturförvaltningen, Nils Ingmar Thorell (Fp) att frågan mycket väl skulle kunna hamna i domstol. Hur det blir med den saken får framtiden utvisa, men Kjell-Arne Brännlund är inte särskilt optimistisk.

– Det brukar bli så att det pratas en hel del mellan parterna och sedan händer inte så mycket i slutänden. Vi får se.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista