EVA BERGDAHLS BLOGG

Birgitta kom med sylt och böcker

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er! Tänk ändå vilken fantastisk sensommar vi har, idag skiner solen här och det är ganska varmt, helgen ska ju också bli bra så vi får alla njuta medan vi har detta väder.

Vaknade vid 5-tiden i morse av sirener och kände brandrök, inte långt från oss ligger en arabisk förening som har sina möteslokaler där, någon hade anlagt en brand och lokalerna blev totalförstörda. Här finns också förskola och andra lokaler och tydligen är dessa med rökskadade, tråkigt något sådant här skall behöva hända, men jag måste säga att våld och annat har blivit mycket värre nu än när jag lämnade Sverige.

Fick jättetrevligt besök av Birgitta från Karlskrona(se bild) hon kom med sylt hon kokat och många böcker så nu har jag att läsa, satt faktiskt med en bok på balkongen när hon kom. Tack Birgitta igen och ingen kan gissa din ålder, som jag sa 50 år. Hon hade cyklat ganska lång väg med detta.

Ja åter fredag och var tar dagarna vägen, de bara flyger iväg, idag ska jag boka tid för att spola öronen på den distriktsläkarmottagning som finns här inte mer än 100 meter från där vi bor.

Är också glad att Noi åter börjat gå ut igen efter det som hänt honom, han går numera till skolan igen utan känna oro, duktig rektor och lärare har bidragit till detta med.

Tänk nu börjar ishockeysäsongen och det känns lite märkligt börja när det är sensommar, just hockey är väldigt populärt här i Karlskrona och de säger det är fullt på alla hemmamatcherna. Själv har jag aldrig varit där och kommer nog inte komma dit heller, sen ifrågasätter man att de gett föreningen tillstånd sälja folköl till matcherna, för mig hör verkligen inte alkohol och idrott ihop, även om jag unnar folk ta sig en öl om de vill. Själv tar jag ju ett glas vin och en whisky ibland, men det är hemma.

Tack har idag sökt ett jobb inom restauarangbranschen på en Thairestaurang, hon har ju lång erfarenhet av detta arbete både som anställd och som egen inom branschen. Vi får hålla tummarna de hör av sig till henne. Hon vill verkligen börja arbeta och hon förstår talar svenska riktigt bra redan.

Själv blir det en promenad som vanligt sen när Tack är i skolan ska jag passa på städa, gör jag inte det idag vet jag hon börjar med det direkt i morgon och motion är bara skönt, jag har inga problem ligga knäskura golven ännu.

Vad har Ni för planer till helgen och berätta hur vädret är på olika platser runt om i landet.

Noi  vill gå till "barnens hus" i morgon, han kan stanna där en hel dag, de har så mycket aktiviteter där som han gillar, vi får se hur det blir.

Ja nu önskar jag Er en trevlig fredag och en härlig helg, hoppas Ni får sol värme och kan ut njuta av vår fina sensommar.

Var rädda om Er,

kramar till alla

Er Eva98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista