Kent från Blomstermåla kom på överraskningsvisit. Foto: Privat
Eva Bergdahls blogg

"Helt fantastiskt av denna lilla förening att klara av detta"

"Sen såg jag mitt favoritlag i fotboll, Mjällby, besegra Syrianska med 2-1, det var ingen bra match, men nu är ett allsvenskt kontrakt räddat. Egentligen helt fantastiskt av denna lilla förening att klara av detta, med de små resurser de har, mot de flesta andra lagen i allsvenskan." Läs Eva Bergdahls senaste blogginlägg om hur Allsvenskan och sommaren och lider mot sitt slut.

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Ja i dag är det verkligen höstlikt här, mulet, grått, regnet hänger i luften och det ser direkt ut som att sensommarvädret är över. Träden börjar bli gula, visserligen en vacker syn, men när man vet vad som väntar då känns det ej så trevligt.

Både Ingolf och Noi är förkylda med hosta halsont, började med Noi, det är ju ganska normalt när skolan börjat att det kommer förkylningar, men ingen av dem har feber.

I helgen fick jag oväntat besök av Kent från Blomstermåla, en vän från bloggen, stort tack för Ditt trevliga besök och även tack för den fina blomman, hoppas få se dig snart igen. Problemet med videon är nu löst så nästa gång kan vi se filmen från Thailand med dig, det gällde att trycka på två knappar samtidigt.

I dag får jag spätta från hemtjänsten till lunchen, skönt för Tack slippa gå och handla extra för mig, hon har ju fullt upp med skolan och annat.

Var ute på promenad i helgen i det vackra vädret, gick faktiskt ganska långt och denna gång utan rullatorn, mötte en hel del människor som kom fram och hälsade, enbart trevligt med lite pratstunder också.

Sen såg jag mitt favoritlag i fotboll, Mjällby, besegra Syrianska med 2-1, det var ingen bra match, men nu är ett allsvenskt kontrakt räddat. Egentligen helt fantastiskt av denna lilla förening att klara av detta, med de små resurser de har, mot de flesta andra lagen i allsvenskan. Säger stort grattis till grabbarna och ledarna. Det blev också V75 och bingolotto framför tv.

Denna veckan har Tack också sitt prov i svenska och hon har pluggat hårt i helgen, jag är helt övertygad om att hon klarar detta, hon förstår väldigt bra och talar också riktigt bra svenska redan.

Hur har Ni själva haft det i helgen? Berätta vad Ni hittat på.

Vill också säga tack till Thore som körde Tack och Noie till Ronneby i går där de hade ett ärende de var tvungna att uträtta.

Måste också ringa läkarstationen idag för min medicin börjar ta slut, skönt att slippa åka dit varje gång man ska ha detta, utan bara kunna ringa och sen hämta ut det på apoteket, ja tänk i Thailand fanns ens inga recept för läkemedel, utan det kunde man bara säga namnet på så fick man det direkt på apoteken, både bra och dåligt, men personalen på många apotek har varit läkare så de är duktiga. 

Jag har glömt berätta att mina njurar fungerar riktigt bra nu, säkert hade Ni rätt som hela tiden påminde mig att dricka mycket vatten i Thailand, slarvade en hel del med detta.

Nu hoppas jag det är bättre väder hos Er än vad vi har här, sen önskar jag Er alla en riktigt härlig dag och som vanligt var rädda om Er,

Kramar till alla från vännen

Eva 98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista