Tretton minkar kommer att kunna beskådas på Mjällbymatchen. Foto: svenskmink.se
Mjällby

Minkar får samsas med publik på Mjällbymatch

När allsvenska Mjällby AIF tar emot IF Elfsborg till helgen kommer publiken att utökas med 13 minkar. Ett fem meter långt minkhus i fyra sektioner, som ett minkstall, byggs upp på Strandvallen. Och det är för att visa upp hur minkar har det, säger Jörgen Martinsson, klubbchef i Mjällby AIF.

Björn Dahlén är länsveterinär och han säger att det finns en risk för att minkarna blir stressade vid ett sådant här evenemang och att en djurskyddsinspektör kommer att åka till matchen på söndag för att se hur minkarna har det.

Johan Dahlén, ordförande för Sveriges pälsdjursuppfödares riksförbund, berättar att han varit i kontakt med Länsstyrelsen i Blekinge inför utställningen och att det inte behövs något tillstånd för utställningen.

Jörgen Martinsson har tidigare själv varit vd för svensk minknäring och han tror inte att finns någon risk för att minkarna ska bli stressade, för det har gjorts liknande utställningar tidigare:

– Uppe i Skara på travbanan där det var en lantbruksmässa hade vi en liknande utställning och väldigt mycket människor som var nyfikna hur det här ser ut så det tror jag inte dom blir.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista