Kortbetalning ur funktion på stationen i Kristianstad. Foto: Sveriges Radio/Rebecka Erici

Skånetrafiken drabbat av hackerattack

1:03 min

Under förmiddagen har Skånetrafiken haft stora problem med en server. Informationschef Ulrika Mebius säger att problemen beror på att Skånetrafiken drabbats av en hackerattack. Händelsen har polisanmälts.  

Attacken har gjort  att man inte kunnat ringa till Skånetrafiken, gå in på deras hemsida eller boka serviceresor. Även biljettautomaterna har påverkats.

På centralstationen i Kristianstad hade Judy Thay precis kommit fram efter en lång resa från Arlöv.

– Biljettautomaten funkade inte, jag försökte och försökte, så jag ringde till kundtjänsten där de sa att det skulle ta tre minuter, men jag väntade i 27 minuter och jag hade fortfarande inte fått svar.

Judy som kom resande från Arlöv fick till slut köpa sin biljett på bussen istället och blev en timma försenad till skolan.

För Börje Johnsson som var på väg från Kristianstad till Karlskrona kunde problemet lösas genom det lokala kundcentret istället. 

– Jag var ute i väldigt god tid, så till slut kom jag på att jag kunde gå in och köpa en vanlig biljett. Men hade jag varit ute lite senare så hade det varit värre, säger han.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista