1 av 2
En färdig och en halvfärdig KHK-logga. Foto: Daniel Kjellander/Sveriges Radio.
2 av 2
Simon Åkesson och Joakim Skyllberg älskar KHK. Foto: Daniel Kjellander/Sveriges Radio.
Ishockey

Tatuerade fans: Krifare brukar säga "Fan vad fult"

"Om de byter logga får man fundera lite"
5:20 min

Nu har hockeyserierna dragit i gång på allvar och om det är något som vi i Blekinge är kända för så är det våra supportrar. Vissa är dock mer öppna än andra med sin kärlek för hockeyn, till exempel Joakim Skyllberg och Simon Åkesson. 

Bröderna har gaddat in varsin blaffig ekoxe på underarmarna. Att det skulle vara att gå över gränsen i sitt supporterskap avfärdar de båda. 

– Redan i division ett för fyra år sedan bestämde jag mig för att göra den. Det var ett lätt beslut, säger Joakim Skyllberg, vars tatuering inte riktigt är klar ännu. 

Simon Åkessons tatuering är komplett med ring runt skalbaggen och årtal. 

– Jag är på varje hemmamatch och så många bortamatcher jag kan. Valet var inte så svårt, säger han. 

Mardrömsscenariot är om KHK skulle byta logga. 

– Då skulle man få tänka på vad man skulle täcka tatueringen med. Man skulle nog inte ha kvar den då, säger Joakim Skyllberg. 

De är inte ensamma i klacken om att föreviga sin kärlek. 

– Jag tror att vi är sju stycken. Någon har en ekoxe på benet och någon annan klubbärket i lite mindre format på axeln, berättar Joakim Skyllberg. 

Reaktionerna när bröderna visar upp sina tatueringar är ganska blandade. 

– Vissa säger direkt "fan vad fult", men det är mest folk som inte håller på KHK, Krifare och så, berättar Simon Åkesson. 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".