Några av skivorna som finns i lådan med över 40 skivor. Foto: Daniel Kjellander/Sveriges Radio.
1 av 2
Några av skivorna som finns i lådan med över 40 skivor. Foto: Daniel Kjellander/Sveriges Radio.
martin hult sjunger och spelar i studion. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
2 av 2
Nyligen tolkade Martin Hult Lundell live i P4 Blekinge. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
P4 Blekinge för Världens Barn

Lundell-fanet: "De är inte lätta att få tag på"

5:34 min

Nu har budgivningen på över 40 Ulf Lundell-skivor dragit igång. Vi bad ett av Blekinges största Lundell-fans kika ner bland godbitarna. Han hittade bland annat singeln "Soldat kommer hem".

– Den har jag inte sett innan, säger Martin Hult.

Det är med glädje Martin Hult bläddrar i den låda med Lundellskivor som vi på P4 Blekinge auktionerar ut till förmån för Världens Barn.

– Det finns en del som är fina saker. Till exempel singeln "Soldat kommer hem" från Bosniaplattan 1996, en promosingel som är en riktig raritet. Jag har inte sett den innan faktiskt, säger Martin Hult som tror att bara den singeln är värd 1500 kronor.

"Den är väldigt speciell"
Det finns en del skivor i lådan som man kan köpa billigt och enkelt i en skivbutik men det finns också riktiga godbitar. Både CD och vinyl. 

– Den här tycker jag också är väldigt rolig, en promomaxi från 1980 som kom i samband med lanseringen av "Längre inåt landet". Här är låten "Distraherad" och det som är roligt med den är att det är en vinylpress, sedan har någon fått skriva A och B här. Den är väldigt speciell och har ett högt värde, kanske 500 spänn, säger Martin Hult.

"CD-singlar svårt att få tag på"
Det finns vinylalbum och vinylsinglar som "För din skull" och "Sanna" men det är flest CD-skivor i lådan. Trots att CD-skivorna inte har så många år på nacken finns det värdefulla saker där.

– Vi har en del skojiga CD-singlar. De är inte så lätta att få tag på. "Av Himlen sänd" till exempel. Och promosingeln "Blint förälskade igen", som jag aldrig sett, säger Martin Hult.

Auktionen håller på till den 2 oktober 08.15.

– Ett skambud på den vore 3 000 spänn, men med tanke på det goda syftet borde det hamna på 4 000 spänn, säger Martin Hult.

Daniel Kjellander

Daniel Kjellander. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio.

daniel.kjellander@sverigesradio.se

0455-366834 

Tove Kluge

tove.kluge@sverigesradio.se

0455-366861

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista