Vården av känd våldsman får underkänt

Efter torsdagens drama då en 31-årig man hotat att skjuta sig själv och omgivningen, är polisen kritisk till hur mannen fått vård.

Så sent som i tisdags hade mannen avtjänat ett två månaders fängelsestraff och därefter fick han vård på ett hotellrum i Karlskrona. Där skulle han bland annat ha kontakt med de sociala myndigheterna.

Anders Knutsson chef på ordningspolisen är kritisk mot detta.

– Det är mycket olyckligt att en person, som tidigare visat sin farlighet, på nytt ges en möjlighet att hamna i en sådan här situation, säger han.

Den gripne är samma man som på julafton greps efter att ha förskansat sig i sitt föräldrahem i Lyckeby och skjutit mot polisen med ett gevär. Efter det dömdes mannen till två månaders fängelse.

Men den här gången riskerar han inte något straff eftersom hotet inte var riktat mot någon särskild person och vapnet visade sig vara ett luftvapen av soft air-gun-modell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".