Förening ger upp dröm om Centrumhus

De boende i Åryd utanför Karlshamn ger upp kampen om centrumhuset på orten.

Karlshamns kommun avvecklade för drygt ett år sedan dagcentralen och biblioteksverksamheten i huset och ortsborna har sedan dess arbetat för att få igång aktiviteter i lokalerna.

Årydsborna har varit beredda att köpa huset, men efter flera försök att hitta en lösning med kommunen och bostadsbolaget Karlshamnsbostäder ger man nu upp.

– Vi har fått besked att kommunen inte är villiga att hjälpa oss och det är klart att vi känner besvikelse. Vi har försökt att göra något som är positivt och utvecklande för orten, säger Göran Åström, en av de ortsbor som engagerat sig i frågan. 

Centrumhuset har stått tomt sedan i december 2003 då kommunen stängde dagcentralen och la ner biblioteket.

Efter nedläggningen bildade Årydsborna en ideell förening för att kunna köpa huset och få igång aktiviteter där.

Men föreningen har inte kunnat nå en lösning vare sig med fastighetsägaren, det kommunala bostadsbolaget Karlshamnsbostäder, eller Karlshamns kommun och nu ger man upp kampen.

– Vårt sista hopp stod till kommunen, men de kunde inte hjälpa oss och då tvingas vi ge upp. Den förening som bildades för det här ändamålet kommer att läggas ned, säger Göran Åström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".