Landstinget Blekinge kavlar upp ärmarna mot psykisk ohälsa. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
Blekinge

Landstinget storsatsar mot psykisk ohälsa

Landstinget Blekinge gör nu den bredaste satsningen i landet för att förbättra hälsan hos människor med psykiska funktionsnedsättningar.

Under namnet Blekingeparaplyet samlar man fem delprojekt och genom dem ska personer med psykisk ohälsa kunna leva sina liv som alla andra, skriver landstinget i ett pressmeddelande.

300 Blekingebor som lider av psykisk ohälsa har fått svara på frågor och genom svaren har man kommit fram till att delprojekten bland annat ska fokusera på hur en stabilare privatekonomi, mera natur- och kulturupplevelser och livsstilscoacher, kan hjälpa till för att personerna ska må bättre.

Blekingeparaplyet är ett utvecklings- och samverkansprojekt mellan bland annat kommunernas och landstingets prykiatriverksamheter, olika brukarorganisationer och Region Blekinge. Det leds av Landstinget Blekinge genom Blekinge kompetenscentrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".